Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Będę się jeszcze bawił, więc może sam w końcu znajdę, ale jakiekolwiek wskazówki na początek bardzo by się przydały. Ewentualnie może masz namiar na jakieś ciekawsze poradniki?
|
Ja korzystam z
www.joomla.pl , na samej stronie, forum i w linkach jest w zasadzie wszystko co potrzeba.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A jeśli chodzi o ten edytor mosCE 1.0.3 Final to jak się go instaluje i używa? Pozwala on na edycję pisanego np. artykułu?
|
Tak to edytor wyswing artykułów , jest kilka edytorów tego typu, ciekawe jest to że możesz mieć kilka na raz zainstalowanych
Wrazie czego przełączasz się na ten który w danym momencie Ci pasuje.
Niewiem na jakim jesteś etapie, ale jak byś miał problem z poprawnym dodawaniem
fotek do artykułów, to ja już załapałem, choć uważam że autorzy joomla mieli trochę
dziwne podejście do tego, choć z drugiej strony wymusza to pewien porządek.
Sekcje i kategorie nie traktuj jako "układ" strony, lecz jako bibliotekę artykułów,
gdzie sobie wszystko posegregowane leży.
Natomiast układ menu tworzy układ/konstrukcję strony.
Co do wyświetlania artów to chyba podstawowe ustawienia menu,
Content - Blog i Table
jak masz element menu jako blog , to każdy art w "spisie" wyświetli się tak że będzie widać tekst z pierwszego okna edytora, a po kliknięciu dalej to co w drugim.
Jak zamiast blog dasz Table , to spis artów będzie jako lista tytułów.
Zresztą jutro całe popołudnie będę przy joomle grzebał , bo prubuję templatkę przstosować do swoich potrzeb, więc będę się bawił tym czego nie lubię CSS
Ale może polubię bo sobie
Astyle CSS editor zainstalowałem właśnie ,
bardzo fajny edytor do css .
Więc będę na gg dostępny, jak coś to dotychczasowymi doświadczeniami możemy powymieniać.