Cytat:
Napisany przez Prezesik
to co tu jeszcze robisz  z czego żyjesz  jesz tynk ze ścian? z tego co opisałeś, to żyjemy w kraju trzeciego świata.. a co do mojego punktu widzenia: wcale nie mam dużo kasy i żadnych kontaktów - moi rodzice są nauczycielami...
jakiś rok temu przyjechała do mnie krewna z Mińska (Białoruś).. powiedziała tak: że nawet nie wie gdzie ma patrzeć, tyle bogactwa naokoło. dodam, że ona pracuje w sklepie i zarabia 60$!!
wybacz, ale zdecydowana większość tych co wyjeżdża niezbyt przykłada się do szukania jakiejkolwiek pracy w kraju - przykład: 12 moich znajomych wyjechało zaraz po odebraniu dyplomu ze studiów...
aha, skoro ten kraj gnije, uciekaj jak najszybciej i nie przyznawaj się, że jesteś Polakiem, bo za granicą pewnie myślą, że to zaraźliwe...
|
gdzie napisalem, ze to kraj trzeciego swiata? skoro za punkt odniesienia obierasz Minsk to gratuluje.
boli Cie, ze ktos wyjezdza po odebraniu dyplomu? mnie nie. wolny wybor kazdego. w sumie to bardzo dobrze robia, bo w wiekszosci przypadkow szukanie pracy w PL to strata czasu.
jak chcesz uciekac to uciekaj, a kraj gnije, moze malo widziales, a nie o wszystkim pisza w gazetach

. koncowka jest juz zalosna i rozpaczliwa. pozwol, ze przemilcze.