Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.05.2006, 22:38   #43
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik
to co tu jeszcze robisz z czego żyjesz jesz tynk ze ścian? z tego co opisałeś, to żyjemy w kraju trzeciego świata.. a co do mojego punktu widzenia: wcale nie mam dużo kasy i żadnych kontaktów - moi rodzice są nauczycielami...
jakiś rok temu przyjechała do mnie krewna z Mińska (Białoruś).. powiedziała tak: że nawet nie wie gdzie ma patrzeć, tyle bogactwa naokoło. dodam, że ona pracuje w sklepie i zarabia 60$!!
wybacz, ale zdecydowana większość tych co wyjeżdża niezbyt przykłada się do szukania jakiejkolwiek pracy w kraju - przykład: 12 moich znajomych wyjechało zaraz po odebraniu dyplomu ze studiów...

aha, skoro ten kraj gnije, uciekaj jak najszybciej i nie przyznawaj się, że jesteś Polakiem, bo za granicą pewnie myślą, że to zaraźliwe...
gdzie napisalem, ze to kraj trzeciego swiata? skoro za punkt odniesienia obierasz Minsk to gratuluje.
boli Cie, ze ktos wyjezdza po odebraniu dyplomu? mnie nie. wolny wybor kazdego. w sumie to bardzo dobrze robia, bo w wiekszosci przypadkow szukanie pracy w PL to strata czasu.
jak chcesz uciekac to uciekaj, a kraj gnije, moze malo widziales, a nie o wszystkim pisza w gazetach . koncowka jest juz zalosna i rozpaczliwa. pozwol, ze przemilcze.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post