Dyskusja: Mambo , warto ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.05.2006, 23:17   #70
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Ja korzystam z www.joomla.pl , na samej stronie, forum i w linkach jest w zasadzie wszystko co potrzeba.
No już też tam trafiłem i trochę poczytałem. Chociaż wątpliwości jeszcze sporo

Cytat:
Tak to edytor wyswing artykułów , jest kilka edytorów tego typu, ciekawe jest to że możesz mieć kilka na raz zainstalowanych
Wrazie czego przełączasz się na ten który w danym momencie Ci pasuje.
A w którym miejscu się go uaktywnia? (i ewentualnie przełacza pomiędzy różnymi). Bo zainstalowałem go, ale edycja np. artykułu się nie zmieniła. Widziałem na jednym screenie, jak nad tekstem są normalne ikonki np. do pogrubienia, justyfikacji itp. Chciałbym u siebie mieć coś w tym stylu.

Cytat:
Niewiem na jakim jesteś etapie, ale jak byś miał problem z poprawnym dodawaniem
fotek do artykułów, to ja już załapałem, choć uważam że autorzy joomla mieli trochę
dziwne podejście do tego, choć z drugiej strony wymusza to pewien porządek.
Jeszcze do tego nie doszedłem, bo na razie bawię się z samą konfiguracją strony. Ale jak będę miał problemy, to się odezwę

Cytat:
Sekcje i kategorie nie traktuj jako "układ" strony, lecz jako bibliotekę artykułów,
gdzie sobie wszystko posegregowane leży.
Natomiast układ menu tworzy układ/konstrukcję strony.
Mógłbyś to rozszerzyć? Przecież mogę zrobić link w menu do sekcji artykułów, tam zrobić sobie kilka kategorii w do nich przypisywać artykuły, które umieszczam na stronie. Jest inny sposób?

Cytat:
Co do wyświetlania artów to chyba podstawowe ustawienia menu, Content - Blog i Table
jak masz element menu jako blog , to każdy art w "spisie" wyświetli się tak że będzie widać tekst z pierwszego okna edytora, a po kliknięciu dalej to co w drugim.
Jak zamiast blog dasz Table , to spis artów będzie jako lista tytułów.
A gdzie to się zmienia? I czy to jest przypisane do każdego artykułu osobno, czy do jakiś sekcji?

---------
EDIT

I jeszcze jedno. Ściągnąłem i zainstalowałem forum, ale nie udało mi się znaleźć sposobu, że dodać do menu link do niego. Mam sporo opcji dotyczących konfiguracji, ale nigdzie nie widzę czegoś, czym mógłbym forum 'podczepić' do strony. Jak to się robi?

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 26.05.2006 o godz. 23:22
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post