Dyskusja: Mambo , warto ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.05.2006, 00:02   #71
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A w którym miejscu się go uaktywnia? (i ewentualnie przełacza pomiędzy różnymi). Bo zainstalowałem go, ale edycja np. artykułu się nie zmieniła. Widziałem na jednym screenie, jak nad tekstem są normalne ikonki np. do pogrubienia, justyfikacji itp. Chciałbym u siebie mieć coś w tym stylu.
Dajesz Global Configuration na pierwszej zakładce Site trzecia poz od dołu Default WYSIWYG Editor:

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Jeszcze do tego nie doszedłem, bo na razie bawię się z samą konfiguracją strony. Ale jak będę miał problemy, to się odezwę
Myślę że będziesz miał problemy

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Mógłbyś to rozszerzyć? Przecież mogę zrobić link w menu do sekcji artykułów, tam zrobić sobie kilka kategorii w do nich przypisywać artykuły, które umieszczam na stronie. Jest inny sposób?
Hmm, zobacz poniżej

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A gdzie to się zmienia? I czy to jest przypisane do każdego artykułu osobno, czy do jakiś sekcji?
Do artykułu nie jest nic przypisane ani do sekcji czy kategorii !
to tylko pozycje w "bibliotece" !
Podział na sekcje i kategorie nie ma wpływu na wygląd strony !
Ma tylko ułatwić katalogowanie treści, żeby można się było połapać.

Za to jak co się wyświetla odpowiedzialne jest ustawienie pozycji w menu !
I to Menu Menager jest "odpowiedzialny" za wizualizację tego co masz w "bibliotece".
Jako dłubiącemu w html'u od lat ciężko było mi to zrozumieć ale jakoś dokapowałem

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
I jeszcze jedno. Ściągnąłem i zainstalowałem forum, ale nie udało mi się znaleźć sposobu, że dodać do menu link do niego. Mam sporo opcji dotyczących konfiguracji, ale nigdzie nie widzę czegoś, czym mógłbym forum 'podczepić' do strony. Jak to się robi?
Forum to pewnie komponent , na górnym pasku w Components powinno być widoczne,
robisz tak :
w menu menager dodajesz nowy Menu Details w jakimś menu ,
jak już masz New Menu Item to zaznacz Component (w Components) to forum.
I tyle

Na stronie powinien się pojawić w odp. menu odnośnik do forum.