Dyskusja: VERBATIM DVD+R x16
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.05.2006, 16:06   #212
punisher
Guru

Data rejestracji: 14.05.2005
punisher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Atlantis
A na podstawie czego stwierdzasz, że te były dobre, a te złe? Tylko na podstawie ilości błędów? To chyba dosyć kiepski wyznacznik...
Małe sprostowanie - błędy są niskie, maksymalna wartość 6 na ECC 8/8 to bardzo mało. Bardzo często standardem jest 8, albo i więcej... Podejżewam, że gdyby zrobić test na 8/1 (np. Litek w CD-DVD Speed) to żaden słupek nie wybiłbny się ponad 2...

Ja też nagrałem dużo Verbatimów i muszę przyznać, że też widzę tę różnicę. Kiedyś miałem MCC 003 z około 80 błedami, chyba mówiłem już o tym. A teraz to różnie z tym bywa, raz będzie 100, innym razem 300, a jeszcze innym 1000. Jednak nie przykłądałbym tego bezpośrednio na jakość płyty, bo AFAIK tutaj kluczową rolę odgrywają jednak wartości maksymalne i to na ich podstawie np. CD-DVD Speed generuje ocenę DiscQuality....
Nie rozumiem Ciebie. Najpierw piszesz, że to kiepski wyznacznik, potem, że widzisz tę różnicę. To jest mój pogląd. Nikomu nie zamierzam tego wmawiać w przeciwieństwie do Ciebie. Skoro twierdzę, że tak u mnie jest, to jest i twoje opinie tego nie zmienią. Wiem, że jest różnica i na tej podstawie oceniam jakość verbów. Skoro powyżej 50 verbów wypala się z liczbą błędów poniżej 500, a w wielu przypadkach w granicach 100-200, a 50 verbów z innej partii i np. "made in india" nie potrafią zejść poniżej 1000, to ty nie widzisz różnicy?? Nagrywam na tej samych nagrywarkach. Nie wspomniałem już o innych błędach. Na verbach (według mnie lepszych) jitter jest niższy, mniej jest też błędów PIE i dalej pewnie będziesz twierdził, że to te same verby, a różnica jest minimalna