Dyskusja: Mambo , warto ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.05.2006, 08:15   #77
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
To dziwne, powinno działać , u mnie wszystko chodzi prawie bez problemów.
A co do wyboru edytora to zamiast w Global Configuration może spróbuj
w User Manager zmienić sobie domyślny edytor.
Podejrzewam, że przyczyna leży w tym samym, co z tym edytorem tekstu. Pod Operą mi nie działało, ale pod Explorerem wszystko jest w porządku. Co swoją drogą jest pierwszą wadą programu, bo konieczność używania Explorera średnio mi się widzi. Ale niech będzie..

Tymczasem zainstalowałem od zera Joomla PE (Power Edition) i tak są do wyboru trzy różne edytory i działają bardzo fajnie

Do tego ze wstawianiem obrazków nie ma żadnych problemów, chociaż na razie sprawdzałem na tych obecnych już w programie, bez wgrywania własnych. Ale to też niedługo przetestuję.

Problemy mam tylko z kilkoma dodatkami, między innymi:

* Akobook (księga gości), pokazuje mi się (w panelu administratora) taki błąd: Fatal error: Non-static method MENU_Default::MENU_Default() cannot be called statically in /home/d/r/o/drogi/www/administrator/components/com_akobook/toolbar.akobook.php on line 3

Co ciekawe, w ustawienia mogę wejść bez problemu..

* Akocomment (dodawanie komentarzy do artykułów), błąd: Fatal error: Non-static method MENU_Default::MENU_Default() cannot be called statically in /home/d/r/o/drogi/www/administrator/components/com_akocomment/toolbar.akocomment.php on line 37

I tu podobnie, ustawienia działają.

* No i forum, w panelu administratora niby wszystko działa, ale przy odwołaniu na stronie pokazuje się taki błąd: Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/d/r/o/drogi/www/components/com_joomlaboard/listcat.php on line 56

Może z czymś tam jeszcze jest problem, ale trzy dodatki mnie interesują i chciałbym, żeby dobrze działały.

Będę jeszcze szukał na necie przyczyny, ale może spotkałeś się z takimi lub podobnymi problemami i wiesz, jak to ugryźć?

Cytat:
Dostałeś na GG login i hasło do mojej Joomla ?
Dostać dostałem (dzięki ), ale jeszcze nie miałem czasu nic z tym zrobić. Ostatnia końcówka tygodnia i cały ten zlecą mi przy pracy nad arkuszami excela do jednego konkursu managerskiego, przy czym jest naprawdę kupa roboty, więc chwilowo muszę odłożyć temat strony (chociaż czasami wieczorkiem i tak sobie siadam na chwilę, żeby coś pogrzebać ).

Cytat:
Ja teraz nad modyfikacją templatki siedzę , jak będziesz się chciał też coś modyfikować
w templatkach to polecam do Firefoxa dwa dodatki zainstalować, CSSViever i Web Developer,
z nimi jakoś tak świat piękniejszy się zrobił
No ja właśnie znalazłem temat, który mi odpowiada i chciałbym tylko dorzucić logo w górnym banerze. Muszę sprawdzić katalog z tematem, bo czasam jest tak, że w wystarczy podmienić jeden plik graficzny i wszystko się ładnie wyświetla. Ale to pod warunkiem, że jest to cały obrazek szerokości takiej, jak się potem wyświetla, bo jak to, co widzimy na stronie składa się z wielokrotności jednego małego obrazka, to pojawia się problem, którego nie potrafię obejść. Tzn. pewnie którymiś ze wspomnianych przez ciebie edytorów, ale tym jeszcze się nie bawiłem i.. szczerze mówiąc mam nadzieję, że nie będę już teraz musiał

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post