Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.06.2006, 01:15   #11
Sunna
lołn łulf

Data rejestracji: 15.07.2005
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Z tymi modemami Thompson speedtouch 330 różnie bywa - ma go mój Wuja na Neostradzie - i zachowuje sie on tak - jak po włączeniu komputera w przeciągu kilku minut połączy się z Internetem - to łączy się i może działać nawet kilka godzin bez problemu - jak natomiast najpierw coś robi - pisze, słucha muzyki - albo po prostu łączy się dopiero po powiedzmy 20-30 minutach lub później - nie może się połączyć - i konieczny jest reset komputera
Jaka może być tego przyczyna ??

Zaznaczę, że sytuacja występowała na dwóch różnych płytach głównych, także po przeprowadzonych formatach ... ja osobiście stawiam albo na modem - albo ew. na zasilacz w komputerze (ale poza tym nic nie wskazuje aby on miał jakieś problemy).
Ma ktoś jakiś pomysł ??

Jeśli wina windowsa to tak ... ale np. na Allegro takie Sagemy Fast 800 można już dostać za 20-30 zł z kompletem kabli itd. - ja taki mam i raczej nie narzekam (czasem się tylko rozłączy).

Pozdrawiam
ro29

Mi to pachnie potzreba odswiezenia numeru IP. Ale nic sobie za to obciac nie dam.
Mam podobnie, z tym ze to kablowka i jesli wlacze modem razem z komputerem (prze zaladowaniem windy) to net najczesciej 99,999999% dziala, jesli modem wlacze po zaladowaniu windy to czesto net nie dziala i musze odnawiac ip, na szczescie bez resetu.
Zobacz w instrukcji do instalacji neostrady, moze jest to tam opisane.

W win 2000 robiue to tak: start --> uruchom--> cmd [enter] ---> ipconfig /renew [enter]

to by bylo najprostsze rozwiazanie, nie wiem czy w win xp komenda wyglada tak samo czy moze to juz jakas ikonka czy polecenie windy robi
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post