@MQs - nie nawoluje do szykanowania homoseksualistow, nie chce tylko ich przemarszow i uznania ich zboczenia jako normalnosc, nie mam zamiaru ich tepic czy wybijac, niech sobie sa, ale wlasnie skoro piszesz, ze nie tolerujesz zadnego przejawu krzywdzenia innych to dlaczego tolerujesz ich przemarsze - to jest krzywdzenie innych - mniejszosc odchylonych od normalnosci probuje wcisnac normalnej wiekszosci swoja odmiennosc jako rownorzedny standard.
@Sunna
Cytat:
Napisany przez Sunna
Tu sie nie zgodze. Nie wiesz co to zwierze mysli i nie wiesz czy mu sie to podoba. Tego zabrania prawo (...)
|
nie wiem co zwierze ma na mysli. Nie wiem rowniez co ma na mysli smycz psa czy tez klatka papugi. Zwierzeta bowiem jak i rzeczy martwe - mysli nie maja. Chyba sie troche zbyt mocno wczuwasz w role obroncy - zwierzeta nie maja mysli. Zabronione jest znecanie sie nad zwierzetami, ale nijak nie dojdziesz czy Pimpek woli zielone czy rozowe cieple wdzianko na zime albo czy owieczce jest lepiej z Zenkiem czy baranem. (Ja zakladam, ze lepiej z baranem

)
Nie toleruje rowniez znecania sie nad zwierzetami, ale nie sadze, choc sie ta tematyka srednio interesuje, zeby stosunkowanie sie przynajmniej ze ssakami, bylo znecaniem sie nad nimi.
Cytat:
Napisany przez Sunna
(...)
Powiedz mi o jakie bycie modnym chodzi?
(...)
|
to, ze czujesz sie urazony, nie bylo moim zamiarem, chociaz szczerze mowiac, jezeli mialbym wybierac ktores okreslenie z wczesniej podanych przeze mnie to wybralbym albo 'nieodpowiedzialny' albo 'bojacy sie uchodzic za niemodnego' - po Twoich wypowiedzial sadze (moja opinia), ze albo nie rozumiesz jak moze wygladac Polska w niedalekiej przyszlosci, jezeli zaczniemy akceptowac jako rownorzedna normalnosc kazda inna orientacje sexualna, albo tez rozumiesz, ale wiesz, ze to modne popierac aspiracje rownouprawnienia homo - to takie europejskie, warszawskie, wielkomiejskie, nowoczesne, postepowe. Jezeli zas uwazasz, ze nie pasujesz do zadnego z powyzszych to oczywiscie sam wiesz lepiej, kim jestes, ale ja tak to widze i nie uwazam, zebym Cie obrazal czy urazal.
Cytat:
Napisany przez Sunna
(...)
Zeby zobaczyc do czego prowadzi nietolerancja mozna podac przyklad hitlera, jeden chory zlowiek z mania przesladowcza prawie zniszczyl europe. Ale nie trzeba az tak daleko siegac, wystarczy spojrzec na wiele radykalnych srodowisk, wniosek plynie jeden, nietolerancja rodzi agresje.
(...)
|
i tu sie rowniez nie zgodze. To jest IMO stwierdzenie nieprawidlowe, ze nietolerancja rodzi agresje. Tolerancja obywateli Niemiec w stosunku do smialych poczynan Hitlera, ktore w konsekwencji doprowadzily do etapu, z ktorego odwrot byl juz nie do konca mozliwy, wlasnie ta tolerancja doprowadzila do tego, ze nietolerancja Hitlera mogla zrobic swoje.
Tolerancja i akceptacja odchylow mniejszosci przez wiekszosc, pozwolila na to, zeby nietolerancja mniejszosci zrodzila agresje.
Ja nie porownuje geja do Hitlera, ale pokazuje na Twoim przykladzie, ze tolerowac trzeba z glowa, a nie za wszelka cene, bo ktos moglby sie poczuc nietolerowany.
(...)
Cytat:
Napisany przez Sunna
Elton John
Freedy Mercury
George Michel
Ludzie tacy jak my.
|
fakt, trudno odmowic im profesjonalizmu, popularnosci i jakosci dokonan muzycznych. Poza G. Michelem lubie posluchac tworczosci pozostalych. I fakt, ze nieraz wydaje sie, ze pedal jest bardziej czuly i wrazliwy, anizeli przecietny facet. To nie jest powod do dyskryminacji, to cechy raczej pozytywne. Ale zachowanie pana Eltona, publiczne pokazywanie sie ze swoim mezem (

) i buziaki do kamer i obiektywow, powoduje moje glebokie zniesmaczenie i odraze. Szkoda, bo gosc na serio robi dobra muzyke, ale swoim narzucaniem i propagowaniem swojego odchylu, daje mi podstawy przypuszczac, ze bycie kontrowersyjnym zwieksza popularnosc. Nie twierdze, ze jest pedziem bo przez to sprzeda wiecej plyt, ale ze skoro juz jest pedziem, to dlaczego tego nie wykorzystac i nie sprzedac wiekszej ilosci plyt.