Cytat:
|
Napisany przez andrzejj9
Sorry, że się wtrącę w temat, ale akurat wczoraj przyszedł do mnie znajomy z prośbą, że nie może zainstalować dysku Sata. Ma sterowniki na płycie, ale nie może ich wgrać podczas instalacji Windowsa. Prosił mnie, żebym mu je przegrał na dyskietkę..
Nigdy nie miałem dysku Sata i nie interesowałem się tym, jak to się robi, a naprawdę nie mam teraz czasu, żeby szukać informacji na ten temat. Mógłbyś mi w dwóch słowach napisać, co powinienem mu zrobić - ewentualnie co on powinien zrobić podczas instalacji z tą płytą ze sterownikami, lub jakie sterowniki z niej powinienem mu przegrać na dyskietkę.
Z góry dzięki
|
Zaraz na początku, gdy instalka Windowsów sprawdza konfigurację kompa, należy wrzucić sterowniki S-ATA, jeśli jest to instalka Windowsów bez zintegrowanego SP2.
Należy wystopować instalowanie za pomocą F8 lub F6... w każdym bądź razie wtedy, gdy instalka sprawdza kontroler RAID. Wtedy wskazujesz lokalizację sterowników, które wcześniej zgraj na płytę, dyskietkę, czy nawet na dysk.
Jeśli Twój znajomy posiada płytę na VIA, to zamieszczam link do najnowszego sterownika S-ATA:
http://www.viaarena.com/default.aspx...0&SubCatID=172
Mam nadzieję, że przebrniesz bez problemu przez instalację, a jeśli będziesz miał jakieś problemy, to pytaj.
Pozdrawiam