Cytat:
|
Napisany przez Sunna
No skoro mam placic wiecej za cos co jest takie samo w dzialaniu to chce wiedziec za co place. Dla mnie to logiczne. Po co przeplacac, tak jak w media markt. Moze i niektorzy maja kase i niepatrza na ceny ale niektorzy nie. Moze i niektorzy lubia wszelkie nowinki techniczne nie patrza czy im to przyda sie czy nie. Pogon za nieprzydatnymi nowosciami to nie dla mnie.
Twoj post ironia nie byl a nasmiewaniem sie.
A dlaczego mojego nie odczytales jako ironia ?
|
Odwołujesz się bardzo do ceny, a przecież dyski S-ATA wcale droższe nie są lub niewiele, a mówisz tak, jakby majątek należało dołożyć do nowego standardu.
S-ATA niewątpliwie ma swoje zalety, jak koniec użerania się ze zworkami, upychania szerokich taśm, czy wreszcie koniec problemów z dyskami o dużej pojemności. I choćby dlatego lepiej inwestować w nowy standard. W dodatku ten standard jest przyszłościowy, bo będzie to technologia rozwijana, zaś ATA skazane jest na powolną śmierć.
Nowości i postępu nie ma się co bać, bo jest to nieunikniony proces w dziejach ludzkości. Gdyby tak do wszystkiego ostrożnie i nieufnie podchodzić, to ludzie dalej używaliby do wyrębu lasu siekier, a nie pił łańcuchowych. Choć przecież ta pierwsza świetnie się sprawdza do tej pory.