Cytat:
Napisany przez Abidzi
... Mój drugi problem tyczy sie właśnie lina a koknretnie dźwięku chodzi o to że go nie ma. Gdy włączam tą aplikacje Xmms to wysyakuje mi okno "nie można otworzyć wyjścia dźwięku" i jedna z porad jest zmiania plug-in-u(myśłe ze na CD nie poprostu sterów tego niewiem). Ja już grzebałem i jedynce co osiągnęłem to to że nie wyskuje błąd, dźwięku jak nie było tak nie ma, a piosenki trwające nawet dobre 10 minut przelatują w sekundzie. Znacie może przyczyne pierwszego lub drugiego problemu....
 ratunku
ps
niewiem kiedy pojawie sie znów tu lub wogóle gdziekolwiek na winie , rad jestem ponieważ przynajmniej odczytam wasze rozsądne porady 
|
Co do Twojego problemu z windowsem, to raczej Tobie nie pomoge, bo juz od dawna siedze na linuksie.
Na knoppixie tez dawno nie siedzialem i troche go pozapominalem, ale sprobuje.
Najpierw od najmniejszej linii oporu.
W xmmsie wejdz w ustawienia -> wtyczki we/wy dzwieku i spawdz jaka masz ustawiona wtyczke wyjsciowa. Postaraj sie ustawic jedna z dwoch: Alsa lub sterownik OSS.
Druga sprawa to, czy masz w pasku obok "zegara" ikonke miksera dzwieku??
Jezeli nie to uruchom ja: multimedia -> dzwiek -> mikser dzwieku (kmix)
Jezeli uruchomi sie poprawnie to raczej masz dzwiek, a jezeli nie to uruchom konsole i wpisz w niej komende: kmix i podaj wynik tego dzialania.
Z innej strony mozesz sprawdzic tez odtwarzacz multimediow kaffeine (multimedia -> wideo), on tez "gra mp3ki", jak rowniez pliki wideo, plyty CD, DVD, etc.
Pozdrawiam
Adach