Cytat:
|
Napisany przez gitfunfel
Płyta: intel 865perl
CPU: intel 2,8 (prescot)
Grafika: gf fx5500gt gigabyte
HDD: WD caviar 80GB
CDRW: Lite-On LTR 40125
Karta sieciowa realtek
Tuner TV pixelview (bt878)
Zasilacz modecom 350 W
Zresztą co to ma do rzeczy skoro wcześniej nagrywarka chodziła bardzo dobrze? Zmieniłem BIOS na A106- też jest źle. Sprawdziłem ją w innym kompie- to samo. Co więc jeszcze mogę zrobić? Chyba nic.
Nie robiłem z nagrywarką niczego, do czego nie jest ona przeznaczona. Nie wiem nawet od jakiego momentu zaczęła szwankować.
|
Troche Ciebie przepraszam, bo jak pisalem wczesniejszy post to wiedzialem, ze opisywanie sprzetu nie ma sensu (sprawdzales naped w innym komputerze). Wstalem dzisiaj lewa noga, dlatego jestem troche przykry. Jednak jak ludzie maja problem i nie sprawdzaja juz istniejacych tematow, a potem robia slabe opisy problemu, to takie cos z czasem irytuje.
Znajac juz Twoje, chyba wszystkie, zabiegi w celu zlokalizowania problemu wydaje mi sie, ze:
1. nagrywarka walnela sie - zdarza sie - ratunek serwis.
2. Mialem kiedys podobny problem. Oprocz tego, ze nie czytala prawie wszystkich cdrek, to zaczynala miec problemy z niektorymi (podkreslam niektorymi) nosnikami dvdr.
Dobrze czytala jednak plyty audio - tloczone.
Moj problem zaczal sie po ok. 10 miesiacach od zakupu. Moj LG nabylem w styczniu 2005. Sprawa okazala sie banalna i Tobie tez takiego czegos zycze.
W wyniku tego, ze moja nagrywarka byla bardzo mocno eksploatowana, laser sie zabrudzil. Wystarczylo przeczyscic i wszystko do dzisiaj jest ok.
Pozdrawiam
Adach