Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.06.2006, 12:27   #10
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez gitfunfel
Płyta: intel 865perl
CPU: intel 2,8 (prescot)
Grafika: gf fx5500gt gigabyte
HDD: WD caviar 80GB
CDRW: Lite-On LTR 40125
Karta sieciowa realtek
Tuner TV pixelview (bt878)
Zasilacz modecom 350 W

Zresztą co to ma do rzeczy skoro wcześniej nagrywarka chodziła bardzo dobrze? Zmieniłem BIOS na A106- też jest źle. Sprawdziłem ją w innym kompie- to samo. Co więc jeszcze mogę zrobić? Chyba nic.
Nie robiłem z nagrywarką niczego, do czego nie jest ona przeznaczona. Nie wiem nawet od jakiego momentu zaczęła szwankować.
Troche Ciebie przepraszam, bo jak pisalem wczesniejszy post to wiedzialem, ze opisywanie sprzetu nie ma sensu (sprawdzales naped w innym komputerze). Wstalem dzisiaj lewa noga, dlatego jestem troche przykry. Jednak jak ludzie maja problem i nie sprawdzaja juz istniejacych tematow, a potem robia slabe opisy problemu, to takie cos z czasem irytuje.

Znajac juz Twoje, chyba wszystkie, zabiegi w celu zlokalizowania problemu wydaje mi sie, ze:
1. nagrywarka walnela sie - zdarza sie - ratunek serwis.

2. Mialem kiedys podobny problem. Oprocz tego, ze nie czytala prawie wszystkich cdrek, to zaczynala miec problemy z niektorymi (podkreslam niektorymi) nosnikami dvdr.
Dobrze czytala jednak plyty audio - tloczone.
Moj problem zaczal sie po ok. 10 miesiacach od zakupu. Moj LG nabylem w styczniu 2005. Sprawa okazala sie banalna i Tobie tez takiego czegos zycze.
W wyniku tego, ze moja nagrywarka byla bardzo mocno eksploatowana, laser sie zabrudzil. Wystarczylo przeczyscic i wszystko do dzisiaj jest ok.

Pozdrawiam
Adach
Kogoro jest offline