Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.06.2006, 08:12   #9
r19
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.02.2004
r19 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb problemos

Witajcie.
Ja również jestem "szczęśliwym"posiadaczem liteona 165p6s.
Powiem wam, że dłuuuga drogę musiałem przebyć żeby dotrzec do tego egzemplaża. A mianowicie. Mówiąc o nagrywarkach DVD zacząłem od modelu LDW-401S którego flashowałem na LDW-811S co wpłyneło na jakość i wpółpracę z napęden tragicznie więc postanowiłem się go pozbyć. W kolejności był SOHW-1633S BOX i mówię sobię, "nowy model będzie suuuper". Moja euforia i radość nie trwała długo gdyż napęd po 3 miesiącach stwierdził, że nagrał za dużo " aż 5 DVD i 11 CD-R " płyt i przestał reagowac na cokolwiek. Z serwisu po 2 tygodniach otrzymałem nówkę SOHW-1673S. Jak poprzednim razem radość, radość, rodość. Stwierdziłem że uaktualnie sobie bios i także zrobiłem, lecz po zmianie biosu nagrywarka podczas uruchamiania komputera zaczeła dziwnie klepać czymś w środku. No i po 6 miesiącach kolejny liteon poszedł na serwis. I po odczekaniu swojego dostałem NOWY SHM-165P6S który powiem szczerze zaskoczył mnie tym iż w porównaniu do poprzdników jest cichutki klapka nie trzaska się podczas wysówania. No, ale jak to bywa z napędami optycznymi BIOS warto czasem uaktualnić i także w tym przypadku zrobiłem. I znów ogromy zawód i rozczarowanie. Napęd zaczął podobnie klapac podczas uruchamiania komputera. Czy wam równiez tak klapie coś w środku?

Ostatnio zmieniany przez r19 : 09.06.2006 o godz. 08:18
r19 jest offline