|
Probelm z nagrywaniem płyt DVD DL
Mam nagrywarke Samsunga TSH-552B z ostatnim biosem 12, do tego Nero6.
Chcialem zarchiwizowac sobie kolekcje mp3 a z racji tego ze jest tego kilkadziesiat GB to stwierdzilem ze najlepiej bedzie uzyc plyt DL. Kupilem na probe plytke o nazwie Vakoss DVD+R DL 2.4x 8.5GB
Niestety Nero zachowuje sie dziwnie. Po detekcji dysku pokazuje mi dysk cd 700MB, po uzyciu opcji sprawdzania napedow pokazuje faktycznie plytke 8,5GB
Czy Nero 6 ma w ogole opcje nagrywania plyt DL, bo z tego co widze w ustawieniach to nawet podzialka na dole ktora mozna ustawic jest przystosowana tylko do plyt CD czyli 700MB albo DVD 4,5GB
Jezeli nero6 nie ma takich mozliwosci, to jaki program najlepiej uzyc do prostego zgrania tych mp3 na wyzej wymieniona plytke?
Sciagnalem programo nazwie Copy2DVD ze strony IDG. Teoretycznie wszystko jest ok do momentu wrzucania danych w pole edycji. Gdy klikne nagrywanie wyskakuje komunikat Out of memory (mam 1GB bardzo szybkich pamieci)
Reasumujac prosze o podpowiedz co zrobic z Nero6 zeby prawidlowo pokazywal na podzialce 8,5gb a nie 4,5 lub jaki inny program zainstalowac zeby miec problem z glowy.
Jezeli to mozeliwe prosze o dopowiedz na GG 1237648
pozdrawiam
Jacek
|