Cytat:
Napisany przez Igloo
odnośnie tego filtrowania reklam, może kolega się podzielić sekretem takiej wysokiej skuteczności
|
Witam,
Dlaczego piszesz tak oficjalnie

? Czy chodzi Ci o to abym Cię tytuował? Na ty jestem z osobami od lat kilku do ponad dziewięćdziesięciu. Nie wadzi im to, o ile wiem.
Filtrowanie?
1. Sprzętowy firewall (czynny stale). On jest przyczyną mojej niechęci do Neostrad. Nie poddają się one bowiem żadnej konfiguracji (zmienny IP).
2. Proxomitron plus hosts plus kilka zestawów fitrów (głównie moich, autorskich) to Winblows.
3. Privoxy (zgodne w 100%tach filtry) i hosts to Linux i nie tylko.
Pozatym czasem pobieram stronę GET jako gzip, ręcznie rozpakowuję i analizuję na obecność ads, adserwerów, reklama, promo, macromedia, flash, itd. Piszę "czasem" bo to czasochłonne zajęcie. pozwala mi ono jednak - kod html w miejscu nie stoi a i technika "wciskania kitu" stale się rozwija - uzupełniać stale moje skrypty i listy śmieci.
Myślę że odpowiedziałem Ci wyczerpująco? Gdyby nie, proszę o pytania.
Analogia typu reklama w radio = śmietnik w internecie wydaje mi się być całkiem chybioną. Proszę przeanalizować choćby formy odpłatności, ich rozkład w tym medium i w internecie. Kwestię pozostawiam otwartą.
Jeśli o e-commerce wogóle chodzi to już napisałem: mi ono nie przeszkadza. Chciałbym jedynie aby biznesmani zechcieli się samoograniczać i nie pakowali się w miejsca najmniej dla siebie przeznaczone, co jest obecnie regułą. Psują tym samym estetykę i 'klimat" internetu, obawiam się, że wcale ich nie czując.
Z łezką w oku wspominam czasy gdy na "czystych" portalach, tych bez rozbłysków, skrollujących we wszelkich możliwych kierunkach napisów, milionów bezsensownych, nie pasujących do treści obrazków były odnośniki typu: 'Reklama", "Sponsoring" w języku autorów strony (cdrinfo.pl dawno temu też taki miało). Każdy kto chciał stronę wspomóc wchodził tam i oglądał świadomy że pomaga tym samym finansowo w jej utrzymaniu.
Ale "to se ne vrati", szkoda.
Chodzi mi zatem o zminimalizowanie tego co już jest, a nie propagowanie notorycznych od lat kłamstw chłoptasiów w krótkich gatkach z procami z Gemiusa

.
Po to to piszę.
Pozdrawiam