Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.06.2006, 18:25   #11
Gomez47
Dziadzio

Data rejestracji: 01.06.2006
Gomez47 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777
ja pamietam AMR i bubel to nie byl, ale sie nie przyjal
Witaj,

Oczywiście piszę to w konwencji offtopic, co wcale nie oznacza że nie ma w moich żartach ziarnka prawdy.
Dla przykladu - czasami USB włączam - niedawno zapomniałem wyjąć z paskudnie położonego (z boku obudowy pod Audio) slotu USB starego Flasha, coś z niego zgrywalem uprzednio. Potem kilka godzin męczyłem się ze zwisami oraz stałymi (po zwisie) restartami maszyny. To dla mnie niepojęte zachowanie bylo spowodowane blędem w BIOS który inicjował samowolnie boot z owej flash . Wywaliłem flasha żeby mnie nie korciło. Tyle zmarnowanego czasu.
Myszy, klawiatury USB są przede wszystkim całkiem niezgodne z legacy 16bit. Nic tu nie pomagają 'łatki" na BIOS - to właśnie taka latka załatwiła mi bootowanie z pamięci RAM.
Podobnie rozmyślam obecnie nad "roszszerzeniami 64-bit", gdyż pora mi zacząć precyzować swój nowy "zestaw". Tu widzę problem, bo "przełomu" i-386 który pamiętam z autopsji, udało mi sie w porę pozbyć płyty UMC Intel 286 z "kołóprocesorem" aby się nań załapać, to mi te "64-bit" nijak nie przypomina, poza ceną. Co news przeczytam to większe me rozczarowanie i smutek. Miał być potężny wzrost wydajności, a jest... wzrost objętości kodu (plików) oraz ceny jedynie za "rozszerzenie procesora".
Warto?
A co do USB nieszczęsnego to może, gdy w końcu kiedyś kupię laptop (dziurka mała ) oraz opracują jakieś stabilne nań sterowniki pracujace "hidden" (DMA), zmienię swoje i o nim zdanie.
Jedynie krowa podobno czyni inaczej...

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Gomez47 : 12.06.2006 o godz. 18:31
Gomez47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post