Dyskusja: Totalny off-topic
Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.06.2006, 20:17   #15
Gomez47
Dziadzio

Data rejestracji: 01.06.2006
Gomez47 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Igloo
@Gomez47
no daj spokój z tytułowaniem, ten "kolega" to taki żatrobliwy był, że my tu z forum i takie tam
jakis mały tutorial dla privoxy można prosić?
Zacznę od formy może (wybacz). To może jest dziwne, ale bywam na zjazdach 'linuksowych", często jest mi zwyczajnie przykro gdy ktoś w różny zresztą sposób wypomina mi wiek. Aż chce mi się krzyknąc: "Jestem taki sam jak wy!" Powstrzymuje mnie lęk że ktoś pomyśli: "no tak, stary i głupi". Wbrew pozorom, boli bardzo. Spróbuj pomyśleć "moim tokiem".
Przepraszam Cię.

Privoxy? http://www.privoxy.org/ - o tym tam napisano już chyba wszystko. Skrypty musisz sam potrenować, polecam Ci prostsze przykłady na poczatek samemu modyfikować. Nie ma cudów. Powinieneś to (Linux) znać. Potem (szybko) jest już "z górki". Nie mogę Ci napisać ile czasu mi to zajęło bowiem znałem wtedy identyczny w składni windowsiany Proxomitron. Zestaw filtrów z paczki instalacyjnej Privoxy "na początek" już daje potężny komfort. Uważnie czytaj plik konfiguracyjny - musisz poustawiać ścieżki i dodać Privoxy do startu runlevela5, najlepiej w tle (&).
Pozatym jeśli zechcesz mogę Ci podesłać to co mam, najnowsze. Zaopatruję m.in. swego Admina. Są to bazy lekko "ukierunkowane", tak: USA-Polska głównie, bo tu w zasadzie jedynie bywam. Oczywiście bezinteresownie, freeware, możesz zrobić z tym co zechcesz.
Kiedyś nawet na krótko otworzyłem stronę z aktualizacjami ale Administrator dostał (anonimowy, zakazano Mu podania skąd) nakaz jego zamknięcia. Niestety - nie wszystkim w sieci się moje działania podobają

Pozdrawiam
Gomez47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post