Moją odpowiedź pisałem po Twoim pierwszym poście, gdzie nie było widać, że to żarty, a na forum spotkałem już wiele dziwnych rzeczy więc wolałem przyjąć wariant bardziej pesymistyczny

. Nie odpowiedziałem jakoś specjalnie poważnie, raczej normalnie, po prostu napisałem, co o tym myślę.
Patrząc na Twoją kolejną wypowiedź pomyślałem, że jak ktoś najpierw pisze, iż od razu wyłącza porty USB, a potem, że je używa to jest to dość dziwne, nie ważne w jakiej konwencji to rozpatrywać. Dla mnie nie ma jednak tematu.
Co do drukowania przez LPT to mam z goła odmienne doświadczenia. W pracy mam kombajn Canona - Multipass L60 i podczas drukowania są potworne kilkusekundowe zwisy, które nie występują u mnie w domu na drukarkach podłączonych do USB. Nie wiem jak druk przez USB może być wolny, porównanie 480 Mbit/s (w wersji 2.0) do 3 Mbit (w trybie ECP) to jak dzień do nocy. Nie mam jednak specjalnie dużego rozeznania w tej kwestii więc się nie kłócę.
Jeśli chodzi o porównanie AMR i USB co do funkcji jaką pełnią, to nadal uważam to za niefortunne, gdyż AMR powstało w konkretnym celu a USB miało architekturę absolutnie otwartą. Nie dostrzegam zatem związku.
Piszesz, że w krajach ***8222;normalniejszych***8221; standardem podłączenia jest powiedzmy karta sieciowa. Jeden z pierwszych modemów neostrady (wtedy to się nazywało neostrada plus), niejaki Siemens XpressLink też był podłączany do sieciówki. Przecież sam sposób podłączenia nie ma znaczenia, liczy się realna przepustowość łącza.
Co do cen aparatów to w pełni się zgadzam, są one nadal bardzo wysokie. Jednak można już znaleźć za powiedzmy 600 zł bardzo sensowny zestaw składający się z aparatu, futerału, ładowarki i karty pamięci. Nadal jest to dużo jak na polskie warunki, ale nie jest to już towar ***8222;poza zasięgiem***8221;.
I na koniec odpowiem, czy warto się pchać w technologię 64 bitową ***8211; TAK

.
to tyle w temacie
pozdrawiam
ps. mam nadzieję, że nie uznasz mojej odpowiedzi znowu za bardzo poważną, bo wcale taka nie miała być

, zresztą to dział Off topic i wszystko można traktować z przymrużeniem oka

...