|
PSX i scieszki<4s w clonecd
Witam !!
Pisze do Was gdyz mam maly problem ze skopiowaniem plytki w programie 'CloneCD'. A dokladniej to chodzi o plytke dla playstation.
Mam Nagrywarke firmy LG HL -DT -ST CD-RW GCE 8320B (32x/10x/40x)
Pierwsze co robie to sprawdzam czy plytka jest zabezpieczona. Robie to programem 'ClonyXXL v.2.0.0.6'. W tym wypadku wychodzi, ze jest to plytka PSX. Z 'ClonyXXL' uruchamiam 'CloneCD 4.0.1.10'. Nastepnie kopiuje plytke na dysk twardy z ustawieniami z 'ClonyXXL' tworząc takze cue-sheet. Nastepnie nagrywam cd z pliku z ustawieniami z 'ClonyXXL'. Niestety wyskakuje mi plansza (patrz nizej).
-------------------------------------------------------------
Wyslanie skryptu cue sheet do nagrywarki nie powiodlo sie !
Spowodowane to moze byc przez:
1. nagrywarka nie obsluguje zapisu w trybie SAO-RAW
2. nagrywarka odrzuca niestandardowy format deskryptora nosnika (CD-Layout)
Jeżeli twoja nagrywarka jest kompatybilna z DAO-RAW, powinienes wlasnie uzywac tego trybu zapisu
Mozliwe przyczyny odrzucenia CD-Layout:
1. scieszki sa krotsze niz 4s.
2. zbyt duze odstepy miedzy scieszkami (pre-gaps
3. zmienia sie tryb danych w pre-gap (cd-enchanced)
4. LeadOut rozpoczyna sie przed zakonczenieniem ostaniej scieszki
------------------------------------------------------------------
Moge tylko dodac, ze w "clonyXXL' procz ukazania sie informacji o PSX ukazalo sie takze, ze na plytce sa sciezki krotsze niz 4 sekundy.
Problem w tym, ze udalo mi sie raz przegrac ta plytke bez problemu ale za kazdym nastepnym razem wyskakuje plansza ukazana wyzej. Czy jest jakas mozliwosc nagrania takiej plytki ?
I jeszcze jedno pytanko.
Czy w nagrywarce LG HL -DT -ST CD-RW GCE 8320B (32x/10x/40x) da sie zmnieszyc pretkosc nagrywania ponizej x8 cdr. Wedlug producenta x8 jest najmniejsza pretkoscia z jaka mozna nagrywac plytki cdr. Chodzi mi o nagrywanie cd audio bo jak wiadomo czym pretkosc jest nizsza tym lepiej. Zwlaszcza ze ja mam troche stara wieze w pokoju i nie bardzo daje sobie rade z plytkami nagranymi przy pretkosci x8
|