Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.06.2006, 09:32   #10
Dziadeczek
ale bez sklerozy

Data rejestracji: 27.12.2005
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edson
Widzę Dziadeczku, że idziesz zgodnie z programem nauczania. Przychodzi taki moment, że każdy videofilmowiec amator przechodzi z Pinnacle lub Ulead Video Studio na coś poważniejszego. Premiere to potężne narzędzie, życzę miłej nauki i samozaparcia w doskonaleniu sztuki montażu, gdzieś po roku pewnikiem nieśmiało odpalisz też After Effectsa, polecam zaopatrzyć się w podręczniki do jednego i drugiego, będzie łatwiej.

Pozdrawiam.
Kochany Mistrzu i Nauczycielu mój, z Premiere walczę już od 3 miesięcy i bardzo mi brakuje jakiegoś podręcznika. Wszystko co jest (Biblia i nieco mniejsze) dotyczą wersji 6.5 a ja mam 7-kę Pro i nic pisanego po polsku nie mogę "zdybać". Wczoraj nie umiałem sobie dać rady z taką prozaiczną sprawą jak wycięcie kilkunastu klatek na samym końcu filmu. Ze środka "wycinanki" potrafię zrobić ale też mam problem jeśli są one maleńkie - takie na kilka klatek. Nie wiem jak takie maleństwo zaznaczyć - kursorem myszy nie daje się bo kursor jest za duży Hi Hi. Ale nic to, jakoś może pomału.... Najgorsze jest to, że filmów robię mało i jak na coś wpadnę to potem mija miesiąc i nie wiem jak to zrobiłem - zapisywać pewno trzeba. Pozdrawaiam i kłaniam się.