Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.06.2006, 11:31   #4
mastahpl
[mniej]starszy gracz ;]

Data rejestracji: 11.02.2005
mastahpl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mastahpl
[...]i znalazłem na niej takie pliki jak \BOOT\BOOT.ELF, \BOOT\MENU.TXT, a także pusty katalog \BOOT/ . Czy powinienem podmienić BOOST.ELF na karcie tym z uLaunchElf'a?
Postanowiłem rozwinąć temat. Oto zrzut z LaunchElf'a, katalogu mc0:

(z góry przepraszam za jakość zdjęć, próbowałem wczoraj wieczorem podłączyć ps2 do komputera i zrobić avi, niestety problem ze sterownikiem uniemożliwił mi to)

Jak widzimy znajdują się tu (oprócz media playera i save'a z jednej gry) katalogi BOOT/ - stworzony przeze mnie, zawartość na drugim screenie, katalog \BOOT/ ( a to śmieszne, domyślam się że to katalog założony przez oprogramowanie rippera2), a także dwa pliki z jakby przypisaną ścieżką zależną : BOOT.ELF i MENU.TXT. Żeby było śmieszniej, dwa ostatnie pliki mogę przenosić dowoli, a wraz z nimi przemieści się cała ścieżka( kopiując do PS2REALITY otrzymam mc0: / PS2REALITY/\BOOT\BOOT.ELF.

Na drugim screenie widać zawartość katalogu BOOT (założonego przeze mnie). Na wszelki wypadek dorzuciłem tam oba CNF'y, choć podobno nie są one w niczym potrzebne.

Podsumowując, zrobiłem wszystko co trzeba, żeby odpalić LaunchElf'a prosto z MC (BOOT.ELF jest nawet w katalogu \BOOT/, tak dla pewności). Sfilmowałem próbę odpalenia przeze mnie owego programu z trybu DEV. Oto link:
http://effect.ovh.org/test.rar
(Divx 4 low motion, zalecane otwierać programem odtwarzającym napisy)

Co wy na to?

Pozdrawiam wszystkich.