Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.06.2006, 19:41   #1
Gomez47
Dziadzio

Data rejestracji: 01.06.2006
Gomez47 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z quartz.dll, która wersja najlepsza?

Witam Was,

Nie wiem gdzie umieścić ten temat choć jest związany z portalem (PVR, DVB) więc wrzucam go na śmietnik - ktokolwiek wie ..
Ostatnio testowalem kilka aplikacji PVR (Personal Video Recording) w tym i BDA. Nie wiem dokładnie w którym momencie spostrzegłem spore (około .5 sekundy) "rozjeżdżanie" się obrazu/dźwięku. Jedyny znany mi znawca tematu stąd (Jaro) zniknął gdzieś nim zdążyłem Go zapytać, zresztą sam wczoraj dopiero to spostrzegłem (update któryś?), mam nie wiem skąd, plik quartz.dll w dziwnej, niezgodnej z płytą Win XP ani z Redistribute Pack DX9c - 6.5.2600.2508 (?). W najnowszej paczce DX9c jest wersja 6.5.1.902, najczęściej wymieniana (w sieci) jako "usuwająca wszystki problemy". U mnie stream "trzyma sie" z nią co najwyżej (6.5.1.902) dwa razy dłużej niż z kilkoma innymi i rozjeżdza się (radio=charkot, tv=rozjechane dźwięk (wcześniej) i wizja), przy wersji 6.5.2600.2508 niemal natychmiast. Znika wtedy synchronizacja enkodera co widać w jego aplecie. Podkreślam że chodzi mi o hardware dekoder (CX23416). Stabilność na pewno zależy od wersji quartz.dll (kilka razy to sprawdzałem).
Próbowałem też zmieniać stream, włączać-wyłączać kontrolę parzystości, pisałem do producenta karty, odpisali jednym zdaniem; przeinstaluj DX9c na DX9b. Już coś. Przeszukałem internet i natrafiłem na sporo identycznych jak mój problemów. Zawsze dotyczyły pliku quartz.dll! MS namącił, a ja nie wiem czego szukać.
Niestety nigdzie nie zdołałem uzyskać odpowiedzi: która z wersji quartz.dll jest najlepsza, najstabilniejsza?
Wydaje mi się że tą miałem przed testami (pomieszałem Ghosty) bo objawy, teraz wkurzające, były u mnie przez kilka miesięcy niedostrzegalne.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Gomez47 : 16.06.2006 o godz. 19:43
Gomez47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online