Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.06.2006, 16:24   #1
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
Mmmm... i jaki temat

--
Co do badziewia

Ostatnio zlapalem jakis megasyf.. na jakichs tam stronkach..

I - pierwszy raz w zyciu - poradzic sobie nie moge?
W zyciu tak 'sprytnych' adaware'ow czy tez spyware'ow nie widzialem, zaczelo sie od:

Zainstalowal sie w tle syf, ktory zaszyl sie w tray'u i wyswietal w windowsowym 'baloniku' wiadomosc, ze system jest zagrozony i zaleca sie przeskanowanie go jakims antysyfem..
..klika sie na niego - otwiera SWOJ rozbudowany programik skanujacy , skanuje, pokazuje jakiestam syfy, ale zeby je usunac - prosi o wykupienie licencji.

Przeskanowalem system skanerem online, ktory nic nie znalazl ^_^, zainstalowalem KAVa, ktory znalazl prawie wszystko, usunal [w tym ten tray'owy badziew], ale zostalo kilka nieznanych mi rzeczy w autostarcie, ktore usunalem - ich data utworzenia rowniez zgadzala sie z czasem infekcji ..

I teraz - po kazdym ponownym uruchomieniu windowsa KAV wykrywa backdoora w pliku newexe.exe, usuwa go.., ale to nic nie daje i nie zmienia.., dodatkowo kilka minut po usunieciu przez KAVa wykrzacza sie services.exe (znany komunikat o bledzie z "Nie wysylaj") - ale nie wiem czy to ma zwiazek z w/w plikiem.

Ponadto znalazlem jeszcze mnostwo plikow ze zgodna data utworzenia w ..\windows\system32 , ktore od razu wywalilem.

Nie wiem, wkurza mnie ten syf.., formatu nie chce mi sie robic.

pozdro
Bylo o tym milion razy - HiJackThis i przeslij loga na jakies forum gdzie sie tym zajmuja. Najprawdopodobniej bedziesz musial wyciac linijke ktora zacznie sie od O2 (chociaz prosze sie tym nie sugerowac, bo moge oszukiwac, robilem to dawno i nie jestem specjalista w tej dziedzinie).
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online