|
Samsung SW-252F-problem z nagrywaniem
Mój znajomy ma problem ze swoją nagrywarką.Nagrywarka ma około dwóch lat, lecz w ciągu swojego istnienia nagrała może 50 płyt.Problem przedstawia się następująco:
Kiedy próbowałem przegrać płytę, to po utworzeniu obrazu w Nero wyskakiwał błąd kalibracji mocy.Zmieniłem firmware z 802 na 805.Od tego czasu w nagrywarce coś się zmieniło.Bład kalibracji już nie wyskakuje(zdarzyło się to tylko raz w ciągu dwugodzinnego kombinowania).Kiedy próbuje skopiować płytę, wszystko się niby normalnie nagrywa, lecz po ukończeniu na płytce nic nie ma, wogóle jest ona w nienaruszonym stanie.Nagrywarka zachowuje się poprostu tak jakby przeprowadzała symulacją.Jestem na 100% pewien,że nie zaznaczyłem tej opcji.Najdziwniejsza rzecz stała się wtedy gdy próbowałem nagrać Audio CD z piosenek które były na dysku twardym.Wszytko się niby normalnie nagrywało, aż doszło do 48%.Wtedy pasek postępu się zatrzymał, ale nagrywarka jechała na pełnych obrotach.Poczekałem 5 minut, ale nic się nie zmieniło.Anulowałem nagrywanie w Nero, i wogóle wyłączyłem ten program.Nagrywarka wogóle na to nie zareagowała.Nie można było wyjąć płyty i jedynym wyjściem był reset.Po wyjęciu płyta była nienaruszona.
Co sądzicie o tym problemie, czy to już koniec tej nagrywarki?
|