Kilka kolejnych pytań związanych z prowadzeniem strony:
1) Licznik odwiedzin
Stwierdziłem wczoraj, że przydałby mi się. Są co prawda wbudowane w program statystyki, ale te są.. zbyt szczegółowe. Podają mi informacje odnośnie przeglądarek, systemów operacyjnych i ilości odwiedzin wszystkich podstron w serwisie, a to.. mnie kompletnie nie interesuje. Ja chcę wiedzieć jedynie, ile osób weszło na główną stronę.
Poszukałem wczoraj trochę na ten temat i znalazłem jakieś pliki (chyba moduły), które można ściągnąć, ale jednocześnie ostrzeżenie - że przy większym ruchu na stronie te rozszerzenia generują wyjątkowo duże obciążenie sql-u (przez odwoływanie się do baz danych). Może ktoś potwierdzić lub zdementować te informacje?
Ewentualnie w jaki inny sposób można stworzyć sobie prosty licznik na stronie zliczający jedynie ilość odsłon strony głównej?
2) Pozycjonowanie strony
W jednym miejscu w panelu administratora (nie pamiętam teraz dokładnie gdzie, ale na pewno było coś takiego) jest miejsce na meta znaczniki. Czy można tam wpisać znacznik słów kluczowych i wpisać ich kilka, żeby strona była łatwiej 'znajdowalna' w sieci?