Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.06.2006, 09:55   #8
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Też bym myślał o naprawie. Nawet jeśli nie dasz rady samemu, to niech już te 3 setki będą (ale pod warunkiem, że pozostałe części są w przyzwoitym stanie i za tydzień nie padnie ci coś innego). Bo jeśli chodzi o kupowanie czegoś nowego.. Dla mnie im nowszy sprzęt tym gorszy.. Ten rzeczywiście dobry jakościowo kosztuje majątek, a te ze średniej półki nawet się nie umywają do starszych urządzeń. Cokolwiek nie kupisz w przedziale do ok. 2 tys. prawdopodobnie będzie to znaczny skok jakościowy w dół..

A plazma czy LCD (jak dla mnie tylko plazma wchodzi w grę).. Moim zdaniem do najmniej odpowiedni moment do kupowania takich telewizorów..
Zgadzam się w większości z tym co napisał kolega @andrzejj9 - co prawda 300 zł to za naprawę już dużo - ale przy w miarę markowym sprzęcie i 29" to chyba jeszcze do zaakceptowania. Zwłaszcza, że telewizor ma 8 lat - gdyby miał z 12-15 to trzeba by się mocniej zastanowić.
I niestety - to prawda, że dziś większość sprzętu - zwłaszcza z tej średniej półki - ustępuje chyba w jakości i trwałości temu sprzed 8-12 lat - cóż to niepokojące. Sam mam TV Goldstar 14", który ma już ponad 13 lat - i dopiero od kilku miesięcy zaczął poważnie szwankować (jak dłużej się go nie używa, to po włączeniu nie ma obrazu, lub kilka razy ginie - jak sie nagrzeje jest OK).
Co do firmy Philips - spotkałem się z dwoma modelami ich TV z lat 1992-1995 - i niestety - psuły się - i chyba właśnie też coś związanego z zasilaniem - jeśli dobrze pamiętam.

Kuzynki niedawno kupiły TV 29" Daewoo - jak na razie są zadowolone - ale jak z trwałością będzie to się okaże

LCD - niedawno kupili sąsiedzi - 32" Samsung - widziałem na nim obraz dwa razy po parę minut - mam być szczery ?? - wcale mnie nie powalił jakością- zwłaszcza, jak był to emitowany w standarcie 4:3 rozciągniety do 16:9 ...

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post