Cytat:
|
Napisany przez BD
Zerknij na http://forum.optymalizacja.com - to chyba największe i najlepsze polskojęzyczne forum na ten temat. Udzielają się tam m.in. ludzie odpowiedzialni za "kretyna".
|
Dzięki za adres
Poszukałem już tam trochę, ale znowu podstawowa rzecz - znaleźć coś na forum, gdzie jest kilkadziesiąt tysięcy postów, graniczy praktycznie z cudem.. Polecam taki eksperyment osobom, które jako pierwsze u nas 'jadą' po osobach, które 'ośmielą się' zadać pytanie, które już było przerabiane..
Tam nawet nie próbowałem, bo wiem, że skończyłoby się tak samo..
Czegoś w każdym razie się dowiedziałem - a konkretnie, że generalnie szkoda mi czasu na zabawę w to. I tak połowy z tego, co na razie przeczytałem nie rozumiem, a nie bardzo mam czas na wczytywanie się w to. Wolę skupić się na rozwoju strony i założyć, że to jej treść ma ściągnąć ludzi, a nie wysoka pozycja w wyszukiwarkach (chociaż zdaję sobie sprawę, że to też jest bardzo ważne).
Cytat:
A zacząć musisz do wielu rzeczy, ale na początek:
1. odpowiedni tytuł pozycjonowanej strony,
2. nasycenie tekstu na stronie słowami kluczowymi,
3. zdobycie dużej ilości odsyłaczy prowadzących do pozycjonowanej strony z odpowiednim opisem
|
Jeśli chodzi o tytuł, to nie wiem, co znaczy 'odpowiedni', ale w tym momencie dobrze opisuje on jej zawartość, więc zakładam, że o to chodzi.
Co do słów kluczowych, to jeszcze ich nie dodałem, ale zamierzam to zrobić. Z tym, że strona jest zrobiona w systemie Joomla i bezpośrednio w tekst ręcznie ich nie wsadzę, jest natomiast możliwość dodania metaznaczników. Podejrzewam więc, że tam mogę je wpisać. Na razie zadałem takie pytanie w temacie o Joomli i poczekam na odpowiedź kogoś obeznanego lepiej z systemem.
A co do odsyłaczy.. Rozumiem, że chodzi tutaj o dodanie stron do różnego rodzaju katalogów?
Jeśli tak to do tej pory dodałem do Google i Onetu i.. na razie to wszystko, bo innych nie znam. Na tym forum, do którego podałeś mi link, był adres spisu katalogów (
http://www.katalogiseo.info/), ale niestety nie działa. Będę musiał poszukać innego. Wyczytałem też, że najlepiej jest dodawać do 3-5 katalogów dziennie, więc tego się będę trzymał.
Zrobię więc to, dodam te słowa kluczowe i na razie chyba wystarczy, bo tak jak napisałem wcześniej, z pozostałych instrukcji na razie niewiele rozumiem.