Staje obecnie przed tym samym problemem - moj benq 1620 80% plyt nagrywa tak ze jeden sektor jest nieczytelny, wywala sie w tym miejscu test transferu, nie da sie odczytac z tego miejsca danych.
Dzwonilem do benq i powiedzieli ze mam zapakowac naped w oryginalne opakowanie takie jak dostalem i wyslac poprzec shenker'a. Czy to znaczy ze mam wsadzic tylko w folie ?

Ale do rzeczy...
Nie mam ochoty dac sobie wcisnac jakis odgrzewany 1620 z drugiej reki, przepisy mamy w kraju jasne - wymiana na nowy, taki sam lub naprawa mojego egzemplarza. Jesli nie sa w stanie spelnic tego, a ja nie wyraze zgody na ich propozycje - odstapienie od umowy, czyli zwrot kasy.
Karte gwarancyjna mam chyba jeszcze z tych starszych (naped ma juz ponad 1,5 roku) i wydaje mi sie ze nie ma tego zapisu o ktorym wspomnial ktos wczesniej.
Czy powinienem dolaczyc jakies pismo, informacje o tym ze reklamuje towar z tytulu niezgodnosci towaru z umowa - jak to powinno wygladac?
Nigdy raczej nie mialem wiekszych problemow z reklamacjami, a tym bardziej nigdy nie korzystalem z tej opcji "niezgodnosc z umowa"
Pozdrawiam