Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.06.2006, 21:02   #2
Gomez47
Dziadzio

Data rejestracji: 01.06.2006
Gomez47 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wybacz ale to dłuższy temat, w tym i problem wychowania (nie polityki). mam Siostrę astmatyczkę (astma jest nieuleczalna) którą nasi Rodzice poddali próbie, czy nie kłamie że nie może żyć bez wtedy bardzo drogich leków. Nieomal przypłacila to biedna Hania życiem (to do tego testu z mlekiem w szpitalu). Sam dorastalem w brudzie i smrodzie tetrowych pieluch których Mama nie nadążała prać (była nas dwójka w takim wieku naraz). Poza piersią piłem tylko liofilizowane polskie mleko, oraz jadłem mannę z rosyjska "marmolada" z niewiadomo czego robioną, a potem warzywa z ogródka Babci. Na nic innego nie było Rodziców stać. Starali się nam zatem dać choćby Uśmiech i Zasady.
O dziwo dziś żadnych alergii nie mam, pyłki mi nie szkodzą, czasami śmieję się niesłusznie pewnie z nieszczęśników z czerwonymi stale od kichania nosami.
Kilka lat przepracowałem w zonie w Świerku. Dozymetry wtedy były straszliwie prymitywne i nie pokazywały nic. A ile wchłonąłem naprawdę?
Jesli chodzi o uczciwość, donoszenie, to coś w naszym kraju załamało się w późnych latach 70-tych. Od tamtego czasu jest już stale gorzej i gorzej..
Nie o pogorszeniu materialnym piszę.
Nie potrafię donosić, ufają mi wszyscy. Nie mogę zaufania zawieść.

Pozdrawiam
Gomez47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post