Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.06.2006, 17:15   #432
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
......
Odpowiedź jest tylko jedna.
Każda płytka powinna być nagrana optymalnie.
Optymalnie to nie znaczy prawidłowo odczytana.
To płytka nagrana o możliwie najwyższej jakości............
Teraz to dałeś do wiwatu, a ja cały czas myślałem że po to sie "bawimy" (przynajmniej ja sie bawię nic z tego nie mam ) w te testy aby dowiedziec sie że jak optymalnie nagram płytke to wcale nie znaczy że dane zmagazynowane na niej będa sie miały najlepiej Zawsze myślałem że specyfikacja nagrywania musi miec odzwierciedlenie w prawidłowym odczycie.
Po drugie co to znaczy że Plextor produkuje nagrywarki, które zblizaja sie jakością wykonywanych testów do testów profesjonalnych A jakie to sa testy profesjinalne Przez kogo organizowane Nie od dziś wiadomo że jakiekolwiek badania, powinny wykonywane być na tym samym urządzeniu w tych samych warunkach w tym samym "laboratorium" i przez ta sama osobę ponieważ wyniki bardzo czesto odbiegaja od siebie znacząco (przy zaniedbaniu już jednego z powyzszych parametrów). Śmiesznym dla mnie jest że piszesz iż testy prowadzone na Benq sa niewiarygodne a na Plexie tak. Nie rozumiem na podstawie czego wyciagasz takie wnioski. Ja nie przecze że mogą istniec róznice ale w obu wypadkach są to pomiary wzgledne ponieważ nie masz mozliwości wykonania kalibracji urządzenia wg wzorca.
PS slawekj widziałes kiedyś chromatograf to bardzo skomplikowane urządzenie mierzace stężenia substancji. Otórz mimo wysiłku wielu ludzi oddając dwie identyczne próby do dwóch różnych laboratoriów,które wykonuja przecież swoje badania według tej samej procedury (normy ISO lub PN) wyniki, które otrzymujemy bardzo rzadko są zbliżone a róznice często siegaja kilkuset procent........, które laboratorium robi źle jesli oba posiadaja akredytację? Wczym tkwi problem?
W przypadku archiwizacji danych ja osobiście wyznaję przekonanie że najczęsciej przyczyną różnic są niestabilne nośniki optyczne i chemizm struktury zapisywalnej (oczywiście nie bez znaczenia pozostaje optyka i mechanika napędów ale myślę że w przypadku sprzetu komputerowego domowego użytku róznice są znikome)

Ostatnio zmieniany przez czechoj : 23.06.2006 o godz. 17:38
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post