Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.06.2006, 01:09   #50
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez pepperman
kupisz je nawet taniej niz w Polsce i wiecej
Możliwe że i tak - to co napisałem oparłem głównie na tym co mówił kuzyn (a także w części znajomy) - jednak było to porównanie sprzed 7-8 lat - i wtedy wychodziło akurat trochę drożej po przeliczeniu ...

Cytat:
Napisany przez pykson
(...) Zreszta co tu duzo myslec - pierwsze punto 1 robione byly we wloszech i lecialy na polske - mialem takiego i wiem co sie dzialo potem, nawet w przypadku fiata - miernoty jakosciowej roznica w jakosci wykonania wloskiej i polskiej wersji jest porazajaca!
(...)
Niestety - też trochę prawdy - wiem, że w przypadku pierwszych UNO - też była taka zależność - nie mówiąc już o pierwszych Fiatach 126 robionych na częściach włoskich - zdecydowanie lepsze i trwalsze od naszych późniejszych ...

Cytat:
Napisany przez pykson
(...)
4. w berlinie najlepsze wedliny czy kielbaski kupuje sie od polakow, niemcy robia niedobre miesiwo, maslo roznie, pieczywo srednio. Polskie o wiele lepsze, ale tu chodzi pewno o gusta smakowe jak sadze a nie o oszczednosci na jakosci (...)
A to wiadomo, że w takich sprawach - jak jest z dobrej wytwórni, to przebijamy innych - choć to też w części kwestia gustu ...

Cytat:
Napisany przez pykson
(...)
5. jak juz tak piszemy o niemcach to jeszcze chcialem dodac, ze niemcy robia tragiczne niemki, ladna na prawde trudno znalezc, a taka w ktorej mozna sie zakochac to dla mnie nie do pomyslenia. Dobrze, ze niemcy maja pewno inne zdanie

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post