Cytat:
|
Napisany przez @ndy
Dzisiaj zrobiłem test u siebie. Każda strona była wczytywana po 3 razy. Średnia to wynik w tabelce. Dodatkowo w FF wyłączyłem adblocka. Oczywiście przed każdą próbą czyściłem cache przeglądarki, wyłączałem i włączałem ponownie.
Jak widzimy Firefox szybciej sobie radzi ze stronami. Tak jest u mnie. Mam łącze 115kb/s.
|
Ten test o niczym nie swiadczy - dlaczego? Ja mam lacze 2mb a czas pierwszego wczytywania wp.pl w FF wynosil 37sec pomimo iz nastepne czasy oscylowaly w okolicach 5 - dlaczego? zbyt duza role w tym przypadku odgrywa czas odpowiedzi servera. Testy jak ten ktory podalem przeprowadzane sa zawsze w tych samych warunkach aby kazda przegladarka miala rowne szanse.
Cytat:
|
Napisany przez @ndy
To że opera go przechodzi o niczym nie świadczy...Jakoś większa ilość stron nie działa pod operą poprawnie choć strony są napisane zgodnie ze standardami
P.S. W wersji 2.0 FF też ma przechodzić ten test.
|
Swiadczy o tym ze opera spelnie wiekszosc standardow - ba! Nie widzialem stylu css2 ktorego opera nie wyswietlila by poprawnie. Do tego dodam ze NIE MA strony zgodnej z standardami ktorej Opera nie wyswietli poprawnie.
Na koniec cytacik:
Opera prides itself in supporting all major Web standards currently in use, including CSS 2.1, XHTML 1.1, HTML 4.01, WML 2.0, ECMAScript, DOM 2 and SVG 1.1 tiny.