Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.06.2006, 22:37   #9
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Dziękuję wszystkim, którzy zabrali głos i pamiętają - a zwłaszcza koledze @Gomez47, który się podzielił także tym, co przeżyła jego rodzina podczas pamiętnego "czarnego czwartku"

Cytat:
Napisany przez nowygiena
(...)
Ja będę pamietać i prawdę przekażę dalszym pokoleniom.
Cytat:
Napisany przez georg
Pamietajmy i nie zapominajmy tamtych dni, bo od tego wszystko się zaczęło.
Dzięki - o to chodzi przecież - aby następne pokolenia miały wiedzę i świadomość tamtych czasów - wcale nie tak odległych. Trzeba żyć przyszłością - ale nie można zapomnieć o przeszłości ....

Cytat:
Napisany przez ed hunter
pamiętajmy, bo ostatnio modne staje się kłamstwo 'jak to dobrze było za komuny'
Cóż - niestety - choć trzeba zdać sobie też sprawę z tego, że komuna miała różne "okresy" - wszystkie byłe złe - ale jednak ten do roku 1956 - zdecydowanie najgorszy ... (chyba najlepiej o komunie mogą mówić Ci, którzy żyli w latach 70-tych - Gierek napożyczał pieniędzy, więc przez parę lat było w miarę nieźle nawet - pomijając brak wolności itd. ... ale pożyczki się skończyły, a my nadal musimy je spłacać ...)

Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Pamietam ale nie robie z tego tematu dnia. Nie bede was draznil swoim komentarzem na ten temat - powstrzymam sie. Dla dobra obecnego i przyszlego.
To temat dnia - bo ważna rocznica - i po raz pierwszy tak doceniona (niestety - nie przez wszystkich ) Ale i tak chwała Ci za wybranie jednak milczenia kolego (towarzyszu ) @Banana Coctail

Polecam transmitowane właśnie widowisko artystyczne w TVP1 sprzed Poznańskich Krzyży z placu Adama Mickiewicza - zobaczymy czy mi się spodoba (jakoś takie artystyczne wizje czasem do mnie nie przemawiają)

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 28.06.2006 o godz. 22:40
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post