Witam !
Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
@ro29 dziekuje i z rasowym pozdrowieniem Cie witam 
(...)
|
Cytat:
(...)
Jeden komentarz - zawsze ponosi sie konsekwencje swoich czynow, nawet bedac nieswiadomym wagi i znaczenia swoich czynow (vide Romek).
(...)
|
Oczywiście ogólnie masz rację - jednak tak do końca nie wiem do kogo było skierowane te zdanie - a raczej w jakiej sprawie - domyślam się, że w kwestii wymienionej przeze mnie najmłodszej ofiary Czerwca 1956 - Romka Strzałkowskiego - jeśli tak - to już nie do końca się zgodzę. Owszem - biorąc udział w buncie, ponosi się tego konsekwencje - jednak jeśli jak było w tym przypadku - był to mord dziecka, które nie miało broni - dokonany przez UB - to sprawa nie jest już taka oczywista ...
Niech przykładem okrucieństwa tamtego dnia będzie przykład jednej z ofiar - która zginęła strzałem z karabinu przyłożonego do głowy - co spowodowało praktyczne zniszczenie czaszki itd. - więc mówienie tutaj o odpowiedzialności za swoje czyny - chyba nie w tej sytuacji ...
Ale może nie dyskutujmy - bo wczorajszy dzień miał nam przypomnieć dumę z tamtego wydarzenia, a nie otwierać nowe spory ...
Cytat:
(...)
@All koncze z polemikami dot. wyzszosci komunizmu nad innymi systemami - nie widze w tym wiekszego sensu i nie bede juz tym zameczal Was.
Czerwone reputki bardziej sie mi podobaja - sa bardziej czerwono-cholotowe.
|
Nawet dobry pomysł - zwłaszcza, że chyba stoisz na straconej pozycji - tzn. trudno będzie Ci tutaj znaleźć osoby o zbliżonych poglądach
Oglądaliście/uczestniczyliście w przedstawieniu na placu Adama Mickiewicza ??
Jak na mój gust nawet fajne - co prawda za muzyką symfoniczną nie przepadam

- ale pozostała część była niezła ...
Pozdrawiam
ro29