Dyskusja: Wiwa HD-128
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.06.2006, 18:42   #168
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mama@leone
Z całym szacunkiem, panie mensir, ja poważnie pytałem, bo dwie płyty szatkują bez większego powodu, więc poczekam na nieco mądrzejszą wypowiedź na ten tamat, a bardzo bym prosił o odpowqiedź kolegę Vizzarda...
Dopiero co wróciłem z dalekiej podróży...

Odpowiedzi już właściwie padły, ale skoro wywołano mnie do tablicy, więc mówię:

Wiwa 128 faktycznie jest lekko wybredna jeżeli chodzi o DVD-R

Oczywiście jak już wiemy z doświadczeń - zależne jest to od egzemplarza

Ale i tak po konfrontacji ze stareńkim Microlab GK-3100 bez DivX Wiwa nie ma szans co do korekcji

Może po prostu czytniki są od BTC albo ch*j ich wie

Co do DVD+R to rzeczywiście jak pisał @joujoujou - stosować bitsetting i stawiać na sprawdzone nośniki i nie sugerować się marką

Przez moje ręce przeszło już wiele "markowych" Verbatimów i TDK

Którym niby tak szajsowate płyt jak Blupop do pięt maja nie dorastać - a tu proszę - wykres poniżej

A jak już przy wykresach - to dalej - mimo kontrowersji - jak dla mnie dalej pozostają najlepszą formą sprawdzianu kompatybilności z DVD Stac

WYKRES Blupopa Music DVD+R x8 rzeźbionego na Pioneerze DVR-111@L
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Wiwa HD-128-blupopx8-r111l819-x8-music.png