Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.06.2006, 11:51   #415
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus
To znowu ja
Teraz ja mam problem, ale nie z simlockiem tylko z kabelkiem niby to "serwisowym" do Siemensia S55 za pomocą chcę zrobić najpierw FUBU, a następnie wgrać kilka patchy do telefonu. kabel wykrywany jest jako none i chciałbym przerobić go na dca-500, robiłem już to kiedyś ale nie pamiętam do jakich pinów trzeba przylutować przewody i do nich podłączyć baterie 4,5V i tu prosiłbym o jakieś info, pamiętam, że fajnie rozrysowane i opisane było na FKS, ale ktoś ich shackował

PS Niby kabel powinien pozwalać na flashowanie wg. arta na Siemensiaku, ale niestety Klay reaguje na wciśniętą czerwoną słuchawkę, ale kończy pracę komunikatem z obrazka, a Freia też jakoś nie zrzuca mi FUBU...
Więc jeżeli ktoś wie co i jak lutować to prosiłbym o info
Dzięki

EDiT
Teraz przypomniało mi się, że kabelek kumpla miał chyba jeszcze jakąś płytkę, a u mnie przewody są podłączone bezpośrednio do pinów

EDiT
Znalazłem jednak opis z którego korzystałem przy kabelku kumpla, ale mój mój jest inny i wydaje mi się, że musiałbym skorzystać z tego opisu, tylko pojawia się problem bo nie posiadam takich rezystorów, więc może zna ktoś inny sposób na przeróbkę tego kabla?
Uff, ale się rozpisałeś

Pewnie jest to standardowy kabel do x55. Z x65 nie będzie on chodził, bo nie ma rezystorów, ale do x55 są one niepotrzebne.

Wg mnie przeróbka jest niepotrzebna. Przydałaby się dopiero dla x65 o czym kiedyś pisałem na siemensiaku, a potem zostało to wykorzystane w TK

Pokaż jak masz podpięte piny w końcówke w kablu?

Działą on jako wymiana danych, dzwonki itp?

Sprawdź na niższej prędkości, bo te kable są róznej jakości.