Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.07.2006, 13:29   #17
Pablo1964
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.01.2006
Pablo1964 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Brak w teście płyt Verbatim Advanced Azo+ również uważam za poważny błąd. Podobnie jak nie podanie rzeczywistego producenta testowanej partii płyt. Jednak uważam, że odwalono kawał dobrej roboty, która da wielu laikom choć mgliste pojęcie na temat tego, że płyta płycie nierówna i warto zastanowić się przed zakupem np. "super okazji" po 30 gr za płytę. Może trochę przesadziłem z tą ceną, ale zainteresowani będą wiedzieli, co mam na myśli. Mnie osobiście najbardziej jednak brakuje czegoś innego w tym teście. Mianowicie "testu starzenia" poszczególnych nośników. Wiemy nie od dziś, że płyta, która nagrała dię "doskonale", po kilku miesiącach przestaje być czytana przez wiele napędów. A niejednokrotnie chcielibyśmy, aby nasz ulubiony film czy wartościowe dane przetrwały jak najdłużej. W warunkach laboratoryjnych można zasymulować intensywne używanie płyty np. przez 5 lat. A potem spróbować ją odczytać. I taki test chciałbym zobaczyć dla tak dużej grupy nośników. Kiedyś albo Chip albo PC World komputer pisał coś o takich próbach, pamiętam, że np. płyty AXE, które świetnie się nagrywały, w teście starzenia odpadały w przedbiegach. Taki test chętnie zobaczyłbym w naszej prasie komputerowej. A co Wy o tym sądzicie?
Pablo1964 jest offline