Cytat:
Napisany przez rosol
Moze i starcza... ale jak nic nie robisz...
Jak odpalisz kilka programow, nagrasz jakas plytke to bateria szybko sie wyczerpuje i raczej 9 godzin nie wytrzyma 
|
Ja stworzyłem sobie 2 profile. Jeden zasilacz i drugi bateria. na baterii wiadomo wyłączyłem wszystko co jest zbędne (bluetooth, wifi... itd.) Jeżeli chcę popracować długo na baterii to wybieram sobie ten profil. Jak korzystam sobie z Wi-Fi na wbudowanej karcie to około 2,5 - 3h bateryjka. Całego kingkonga nowego obejrzałem z DVD na bateryjce

Przy oglądaniu divx wkurzam się troszeczkę bo średnio w samochodzie mogę sobie obejrzeć około 1,5 filmu na głośnikach nie pamiętam dokładnych czasów tych filmów. Przy oglądaniu na słuchawkach zostało mi około 45% baterii film około 1,4h. Bateria najgorzej jak odpalam z linuxem z płyty (auditor) z dodatkową kartą sieciową na pcmcia i próbuje bawić się w wyszukiwanie i skanowanie sieci. wtedy komputer się działa po około 10 minutowym starcie z płyty 1,5h.
Wiem, że do swojego laptopa mogę sobie kupić travelbattetry, która ma starczać na 9h + moje 3,5h (albo 9 w sumie nie ważne) myślę, że jeżeli ta dodatkowa bateryjka będzie miałą 2razy większa pojemność to czemu nie

powinno się udać te 9h wytrzymać
Pozdraiwm