Hej ponownie.
Ty razem u sibie zauważyłem nastepujący problem.
W wczesniejszych postach Piotr34 wskazał mi jakim sposobem kompresować film z PAL na NTSC.
Film skompresował się poprawnie, ale był to film z dubbingiem.
Postanowilem więc zrobić następny film z napisami.
Do połaczenia napsiów z filmem avi uzyłem Virtual Duba, i dzięki któremuś przewodnikowi odzieliłem dzwiek od video, zapisalem plik w do formatu *vbr, odpaliłem frame serwer VB i zaczęłem konwersję.
TEST nr 1.
Przy dodaniu filmu najpierwsz określiłem ścięzkę dostepu do vbr zarówno w video jak i w audio. START i konwersja. Niestety znów film ma
przeskoki (ustrawiłem settings tak jak polecił Piotr 34)
TEST nr 2
Przy dodaniu filmu dla video określiłem ściezke dostępu do *vbr, natomist do audio wczęsniej oddzieloną ścięzkę. Niestety znów film ma
przeskoki
TEST nr 3.
Konwersja filmu bez korzystania z frame serwera VB, czyli odzielna ścieżka do audio *waw i odzielna do *avi.
Brak przeskoków w filmie.
TEST nr 4.
Konwersja w programie Filmmachine. Standardowe ustawienia, takie jak w przypadku testu nr 3, korzystałem z kodera CCE, i znowu niestety
przeskoki.
Jestem skłonny twierdzić że coś nie tak z moimi kodekami.
Tak wyglądają podtawowe kodeki zainstalowne w moim systemie:
[img=http://images1.fotosik.pl/98/7c44fa19a202bd18m.jpg]
Czy to możliwe że np Virtual DUB korzystał z jakiś kodeków albo nie wykorzystywał potrzebnych kodeków. (to samo w programie Film Machine)??
A może trzeba zainstalowąc plugin do Virtual Duba 2.23
A może coś pomoże zainstalowanie najnowszysch ffdshow (wydaje mi się że z tego korzysta Film MAchine)
Proszę o pomoc.