Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.07.2006, 00:24   #35
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez AleX69
kupuj plazme ... panasonic lub samsung - reszta to smietnik

plamka? co ma do ogladania z 3-4 metrow?
(...)
Nie każdy ma możliwość oglądania z 3-4 metrów - nie mówię, że trzeba siedzieć metr przed TV - ale w standartowych mieszkaniach - jeśli nie jest to w największym pokoju - to 2-3 metry to max najczęściej ...

Cytat:
Napisany przez AleX69
(...)
pobor pradu w nowych plazmach to okolo 250W ... dla porownania to ile ciagnie
zyrandol z szescioma zarowkami 40W

mam plazme panasonic'a poprzedni model od tegorocznego ... zuzycie 315W
moje kino z subbufer'em wiecej ciagnie 390W

nowe panasonic'i biora okolo 240W ... jakosc do konkurencji nie porownywalna
(...)
Upss - 240-250 W to mało jak na TV ?? Nie mówiąc już o tych 315 W - dla mnie to dużo - albo nawet bardzo dużo - tyle to nawet stare ruskie Rubiny nie pobierały
Owszem - jeśli ktoś ogląda TV kilka razy w tygodniu po 2-3 godziny - to może i ok - ale jeśli to ma być telewizor rodzinny dla kilku osób - to jest zdecydowanie za dużo (jak dla mnie) - przeciętny klasyczny ~25 cali nie weźmie więcej niż 100 W chyba (dla przykładu Philips 21" - 65 W, mój Goldstar 14" - 70 W, JVC 20" - 90 W - z tym, że są to starsze modele).

Cytat:
Napisany przez AleX69
(...)
mam znajomych on pracuje w punkcie lotto ona nauczycielka w podstawowce ...
aepsol im sie 29" tv - padl transformator ... koszt wymiany na nowy byl nie oplacalny
do kupna takiego samego na allegro ...

wzieli plazme ... na 20 rat w sklepie - zapytalem czemu "bo nic innego za nasza pensje to nie warto" ... ta "bogatego tylko stac na kupowanie wiele razy"
(...)
Bez komentarza ... i później taki ktoś powie Ci, że nie ma pieniędzy, że jest źle itd. ....

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post