ja place 90,07 pln miesiecznie + obowiazkowy pakiet kablowki za 36,00 pln (to, ze prawo zabrania sprzedarzy wiazanej w enklawie poznanskiej chyba nie obowiazuje

)
mam 769kb/s do abonenta i 128kb/s od abonenta, w praktyce jednak obei te wartosci przekraczam nieznacznie
co jakis czas ewidentnie obcinaja dzialanie p2p do jakis 80% wydajnosci lacza, do czego zreszta sami sie przyznaja
brak limitow, highid, wsio zielono itd
do tego do niedawna niezly ftp osiedlowy (ale ograniczenia predkosci jak z netu), teraz to tylko namiasta (cenzury nie ma, ale kazdy musi wrzucac do wlasnego katalogu i sprawa zdechla sama z siebie - ponoc mieli "zapytanie" z policji)
tyle plusow - minusy to mega olewczy stosunek do klienta (zareklamowalem stabilnosc lacza 2,5 miecha temu - ponad miesiac wbrew oczywistym faktow wciskali mi ze wsio jest moja wina a oni sa cacy, potem zlozylem skarge do wlasciciela sieci i nagle cisza - nie strasza mnie karami, ale reklamacji tez nie uznaja na razie... mnie juz umowa nie wiaze wiec szukam czegos tanszego i rownie dobrego albo lepszego)
generalnie bardzo chwale kablowke, ale wiem, ze mozna miec lepiej i taniej i dlatego chce zmienic
no i wszyscy uzytkownicy sieci pisza to samo - poki jest dobrze to super, ale jesli wystapi awaria, to doprosic sie o naprawe nie sposob i zawsze wciskaja wine klienta...
u mnie betia nie daje lacz stalych (radio...) wiec tylko telepsy jeszcze - a z tymi balwanami na pewno sie nie zwiaze