Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.07.2006, 18:13   #1
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Szerszenie.. problem czy nie? :-)

Leze sobie dzisiaj na dzialce przy laptopie i slysze takie glosne "bzzzzz", patrze - a tu wielka, wyrosnieta osa zwana szerszeniem mi po pokoju lata.
Oczywiscie strach niesamowity i w pierwszej chwili wyskoczylem z pokoju ;-). Po chwili wrocilem, chwycilem za lapke (taka na muchy, od ruskich z ryneczku ;-D), wyczekalem az gdzies usiadzie i przychrzanilem pare razy..
Szerszen padl, ale wciaz sie ruszal.. dolozylem mu jeszcze kilka(nascie) razy xD.

To bylo jakos w poludnie, przed mniejwiecej 40 minutami sytuacja powtorzyla sie. Tym razem trafilem na jakiegos wiekszego twardziela. Bestie walnalem lapka chyba ze sto razy :-P.
Po czym.. (zachowalem sie gorzej niz te stworzenia ;X) upchalem ciala w pajeczynie na oknie, stworzonej kilka dni temu (nie, nie przeze mnie ;-)).

Minelo kilka minut i pojawil sie wlasciciel pajeczyny - chwile postal (wlasciwie to nie wiem co robil?) na jednym szerszeniu i odszedl.
Teraz (piszac tego posta) zauwazylem, ze znowu sie pojawil i zaczal oplatac jednego z nich :-D..

Z jednej wiec strony zabilem niewinne stworzenia (ktore, jak sie domyslam, mogly mi sprawic ogromny bol), a z drugiej - dalem pajaczkowi niesamowity podwieczorek ;-).

A tak na powaznie - poszukac gniazda? Widzialem jeszcze jedna sztuke gdzies wolno latajaca w poblizu mojego domu, wiec obawiam sie, ze gdzies blisko moga mieszkac.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online