Cytat:
|
Napisany przez ro29
Witam !
Wiesz - ogólnie masz rację - ja temat poruszyłem powierzchownie bardzo - podlanie raz czy dwa na tydzień w takie upały to mało - jednak - w praktyce lepsze to już by było, niż czekanie na deszcz - bo wtedy już najczęściej mamy po trawie (jak wygladam przez balkon i widzę jak trawa zasiana rok temu (pomijam, że kiepsko, nie za gęsto itd) - za chwilę będzie sianem to aż żal ...
A co do zraszaczy - może i nie za duży koszt - np. w tym parku co wspominałem - jak go remontowali to zrobili w niektórych miejscach takie oświetlenie z trawy - i nie wiem czy nie korzystniej było by właśnie zamiast takiego oświetlenia dekoracyjnego - zamontować zraszacze - choć podejrzewam, że koszt większy. Tylko że - kosztuje też woda
A co do samych zraszaczy - nie znam się za bardzo - a czy nie powinny działać głównie wieczorem i rano ?? Jak zaczną lać wodę w samo południe to chyba nie jest to za dobre - tak jak podlewanie w słońcu ??
No chyba, że to tylko taka "mgiełka" ...
|
Też specjalistą w tej kwestii nie jestem, podałem tylko przykład - póki co w Polsce nierealny..