Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.07.2006, 11:31   #5
zadymek
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.09.2005
zadymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tak właśnie myślałem. W najlepszsym razie przywracanie systemu w najgorszym Reinstalacja systemu ew. updadte biosu nagrywarki, pomyślałem sobie dzisiaj. I tak już dla pewności odpaliłem dzisiaj pełny skan CHKDSK. A po nim...o dziwo nagrywarka nazywa się _NEC DVD RW ND-3540A i nawet wypaliłem krążek DVD(już teraz posiadający 4.7GB). Tak więc najpweniej przbieg wydarzeń wyglądał u mnie tak:
coś się w systemie zawiesiło(a jednak da się mimo, że to XP)->reset->jak zwykle głupawy XP nie przeprowadza automatycznie skanowania po każdym nieprawidłowym zamknięciu->i jak zwykle byle zwiecha powoduje cuda w systemie->widzę _LEA DTD]RU LD-3540A zamiast _NEC DVD RW ND-3540A, co wiąże się oczywiście z problemami z nagrywaniem->wnerwiam się i mam ochotę połamać kolejne DVD w rękach(to pomaga rozładować się)->piszę na Forum...
i ostatecznie pomogło mi jedno małe pełne skanowanie powierzchni partycji systemowej.
I co? Czyż to bydle XP nie potrafi być upierdliwe?

Moja rada do wszystkich, z podobnymi kłopotami, radzę najpierw przeskanować powierzchnię dysku systemowego. Bo już pod Win98 (zawsze), gdy pojawiały się błędy na dysku, pojawiały się również problemy z napędem cd.
zadymek jest offline