Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.07.2006, 21:28   #35
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
spoko andrzejj, wiem ze w tym wzgledzie ostroznosci nigdy za wiele
ale tez troche mnie trzesie, jak zbieze sie grupa ciemniakow i NIE BO NIE
NIE bedzie pradu we wsi, bo to diabel, NIE bedzie radia bo krowy mleak nie daja, NIE bedzie komorek, bo koguty nie pieja... niestety to fakty
moja sp. Babka opowiadla mi, jak plakala cala rodzina, gdy prad do chalupy jej pociagneli, ze zaraz bedzie pozar albo co gorszego - taka natura ludzka i w tej kwestii nic sie nie zmienia - gdy czegos nie mozemy dotknac i pomacac to temu nie ufamy...

wez np kwestie promietworczosci
elektrowni atomowych w polce nie ma i generalnie wszyscy sie z tego ciesza
a to, ze odpady z elektorwni weglowych maja wyzsze wskazniki promieniotworczosci niz odpady z elektrowni atomowych jakos nikomu nie przeszkadza (nie jestem teraz w stanie tego udowodnic zadnym linkiem - czytalem o tym pod koniec lat 90tych w Wiedzy i Zycie - zapadlo w pamiec, bo pisalem referat na biologie chyba z tego...)
Wiem wiem, tu wszystko się zgadza..

Dlatego staram się jednak podchodzić do wszystkiego ostrożnie, ale też z rozsądkiem. Nie wszystko co nowe i nieznane jest bee, ale trzeba też brać pod uwagę, że wielkie firmy zdrowiem pojedyńczych ludzi się nie będą przejmować. Dlatego wszelki rozwój tak, ale pod warunkiem zachowania przynajmniej minimum norm i bezpieczeństwa.

Cytat:
sek w tym ze grupy oporu przeciwko wszystkiemu zawsze sie znajda
a nie sztuka sie opierac, tylko sensownie podchodzic do swiata
jesli mieszkancy danego bloku sie nie zgodza na maszt, to i tak on stanie na bloku obok albo ulice dalej
i bedzie jeszcze gorzej - bo promieniowanie pod antena jest mniejsze niz kilkaset metrow od niej (jezeli mialo by sie okazac za np. 50 lat ze ma jakis wplyw), a w dodatku pieniadze za dzierzawe gruntu/dachu poplyna do innej kieszeni
No właśnie to wiem i napisałem już wcześniej, że na chwilę obecną jest to dla mnie najpoważniejszy argument, żeby jednak się na to zgodzić..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post