Dyskusja: spis filmów
Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.07.2006, 09:47   #8
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Ja również polecam arkusz kalkulacyjny.
NIektóre programy do katalogowania są wprawdzie bardzo wygodne, jednak ich częstą wadą jest to, że mają własne formaty zapisu. Problem się zacznie jak będziesz chciał zmienić program do katalogowania, bo ten przez Ciebie używany nie będzie spełniał Twoich wymagań.

Ja już prawie 7 lat temu założyłem excelowski plik, który aktualizuje jak coś dochodzi. Wprawdzie miałem przeszło 5 lat temu awarię, ale dane odzyskałem, czyli moj plik xls liczy sobie tyle lat. Taka metoda katalogowania ma w zasadzie jedną wadę - odrobina pracy własnej. Jeśli będziesz systematyczny, to nie powinno przyspożyć zbyt wielu problemów.

Sama metoda u mnie się idealnie sprawdza. Te kilka lat temu byłem użytkownikiem widowsa i MS Office'a, a teraz linuksa i Open office'a, czyli nie było problemów nawet jak postanowiłem zmienić system operacyjny. Taki "szegół" na długi okres może być ważny.

Pozdrawiam

Adach
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post