Dyskusja: liban-wojna
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.07.2006, 06:35   #11
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
To nie jest zaden nonsens. Nie wiem skad takie wnioski. Prawidlowa reakcja. Rownie dobrze oczekiwalbym czegos takiego od naszego kraju jesliby miala miejsce taka sytuacja.
Nie tak dawno mieliśmy podobną sytuację i jakoś nie zbombardowaliśmy Mińska!

Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
Wojna na Bliskim Wschodzie trwa cały czas. Każde ustępstwo Izraela jest traktowane przez terrorystów jako słabość. Palestyńczycy mają już swoje państwo. Ale oni nie chcą Strefy Gazy - oni chcą ZABIJAĆ ŻYDÓW i EUROPEJCZYKÓW. Szczególnie chcą tego ich szefowie, którzy żyją z irańskiej forsy. Bo jak nie będzie walk to kasa nie będzie płynęła. Nie dziwię się,więc ,że wkurzon atakami i porwaniami Izrael , wysłał czołgi do gniazda terrorystów. Trudno się rozczulac nad nimi, skoro każdy taki obywatel strefy, chętnie wepchałby Europejczykowi nóż pod żeberko.
Co za bzdura. Nie ma takiego państwa - Palestyna. To na razie tylko koncept i obietnica zachodu (głównie Wielkiej Brytanii) licząca sobie przeszło 60 lat.

Cytat:
Napisany przez Prezesik
Przykro mi to stwierdzić i mam nadzieję, że się mylę, ale przemawia przez Ciebie głęboki antysemityzm.
Jak już wspomniałem, ta wojna nie zaczęła się teraz i nie możesz patrzeć na całą tą sytuację tylko w kontekście ostatnich wydarzeń. Piszesz, że przyjechali do Libanu i rozwalają wszystko z powodu kilku porwanych. Szkoda, że zapomniałeś o setkach ofiar, które zginęły w Izrealu w wyniku zamachów dokonywanych przez bojówki Hesbollachu.. Twoim zdaniem Żydzi mieli stać i przyglądać się dalej, jak wybuchają bomby w ich restauracjach, szpitalach, szkołach, urzędach, jak porywani i katowani są kolejni obywatele Izraela??
Przepraszam, a kiedy to libański Hezbollah (nie licząc obecnej sytuacji) ostatni raz dokonał jakichkolwiek akcji na terenie Izraela?
Pomyliły Ci się Hezbollahy, albo mylisz z Hamasem.

Pragnę przypomnieć, że twórcami wspólczesnego terroryzmu są Żydzi.
Pragnę przypomnieć, że Żydzi nałogowo łamią rezolucję RB ONZ.

Przypomnę również, że arabowie to tylko część wyznawców islamu i nie jest to społeczność jednolita, ale bardzo zróznicowana.
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post