Cytat:
Napisany przez Desden
Co wy na ten nowy konflikt, w którym są niewinni polacy?
Tak sobie ogladam co lepsze kanały w tv na ten temat i jestem przerazony tym ze tak poprostu żydki zaczyły wojować z powodu kilku gostkow, [...]
Nie wiem jak sadzicie, ale ja uwazam ze taką informacją napewno zydzi sobie nie pomagą - jeszcze jak cos sie stanie naszym obywatela od ich bomby to juz wogole...(odpukac).
|
A ja uwazam ze dzieci, ktore nie maja pojecia o tym co dzieje sie na Bliskim Wschodzie i czego dotyczy ta wojna, a podsycane przez blokowy antysemityzm nie powinny zakladac tego tematu i brac udzial w wypowiedziach. Szczegolnie irytuje mnie tzw. dolno-niski beznadziejnie prymitywny antysemityzm w stylu takim jak to opisal Desden, ktory zalozyl temat, a nienawisc sie z niego wylewa.
Polacy, ktorzy znalezli sie w Libanie, sa tam z wlasnego wyboru, czyli kobiety ktore poslubily Libanczykow, maja tam rodziny i odwrotnie, dla porownania podam ze w Hajfie (Israel) mieszka 8x tyle Polakow co w Libanie, na Hajfe tez spadaja bomby.
Co do konfliktu, ktory trwa od 1948 r., nie ma co do dac i ujac, Izrael mial prawo zrobic porzadek z granicami w kraju ogarnietym chaosem radykalizmu islamskiego, wspieranego przez dwoch wielkich wrogow Izraela, Syrie i Jordanie.
Inna sprawa, ze oblicza wojny pozostawiaja za soba wielka blizne zniszczen, ofiar, tego uniknac nie mozna... ale eskalacji sily w tym rejonie juz ponad 60 lat tez zatrzymac nikt nie mogl. Dodatkowo mozna sobie wyobrazic ze ta wojna jest na reke USA, UK i sojusznikom, teraz bedzie mozna dobrac sie do dupy Iranowi, jesli niechybnie do wojny wlaczy sie Syria, Jordania i pewnie Iran.
Mamy prawie konflikt swiatowy i moze teraz wlasnie zbliza sie slynny Armagedon.