Dyskusja: liban-wojna
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.07.2006, 11:39   #9
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Proton
Chyba sam nie wiesz, co mówisz, jeśli porównujesz pobicie rabina w Polsce z sytucją na granicy z Libanem. Nawet nie ma senu tego komentować lub wdawać się w dyskusję. Idź już lepiej do meczetu na modły, bo południe się zbliża.
Bardzo ciekawy argument, więc zniżę się do twojego poziomu i powiem żebyś zdjął publicznie spodenki.
To, że nie podoba mi się działanie Izraela, to nie znaczy, że jestem muzułmaninem.
Chciałem tylko zasugerować (ale napiszę wprost, bo widzę, że nie zrozumiałeś), że nie chodziło o porwanie
żołnierzy Izraelskich tylko o pretekst - jak widać każdy jest dobry dla Izraela.

W końcu powodem wybuchu 2 wojny światowej było zajęcie radiostacji w Gliwicach.

Cytat:
Napisany przez Proton
Sądzę, że jak najbardziej do Izraela docierają inne argumenty, niż siła... pod warunkiem, że ma się odpowiedniego partnera do rozmów. Ale trudno negocjować z kimś, kto ma absurdalne żądania, a w dodatku jego poplecznicy ochoczo wymachują kałsznikowami przed kamerami telewizyjnymi wrzeszcząc słowa miłujące pokój, jak: zniszczyć Izrael, poderżnąć gardła wszystkim Żydom etc. W takim klimacie to sam sobie negocjuj!
Dla mnie nie ma różnicy - Izrael uprawia wg. mnie terroryzm państwowy tak jak Rosja w Czeczenii, ale skoro ma poparcie USA to może.
Bo czemu nie łapie terrorystów i sądzi ich. W końcu w Izraelu nie ma kary śmierci!
To na jakiej zasadzie zabija terrorystów?
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post