hej witam wszystkich kupiłem sobie za kieszonkowe Canona A520 wiem ze to szmelc ale mam jedno bardzo wazne pytanie co to jest to EV do czego to słuzy z czym to sie je jak to kontrolowac?? np (-0.7EV) nie odsyłajcie mnie do innych stron bo przeczytałem z tysiac i nadal nie wiem co to jest

Jak robie zdjecia na manualu w lewym gornym wyskakuje mi np czerwone -2 a czasem białe 1/2 :/ o co chodzi ? własnie i jezeli ktos by mnie podszkolił w robieniu zdjec na manualu był bym bardzo wdzieczny np głownie chodzi mi o (Dobre zdjecia w nocy oczywiscie mam statyw jak by co)... jezeli przesadziłem to chociaz powiedzcie mi co to jest ta expozycja EV mam aparat juz prawie rok a nadal nie dowiedziałem sie nic o tym EV no i np jak robie fotki na auto np bloki ustawia mi czas 1/1000 ale fotki sa takiej jakosci powiedział bym kiepskiej tzn nie sa całkiem wyraznie nie wiem czmu ten aparat tak ma? zobaczcie na
www.mm.pl/~Dawid86 tam mam robione zdjecia aparatem w GALERIA powiedzcie czy to zdjecia ok jak na ten aparat no i to EV ;( i ten Manual z góry dziekuje wszystkim !! bede odpowiadał na kazda odp do tego tematu